Zalka Csenge Virág: A kalóz királylány - Blogturné Klub
SUBTOTAL :
2020 gyermekirodalom mese mesekönyv Móra Kiadó
Zalka Csenge Virág: A kalóz királylány

Zalka Csenge Virág: A kalóz királylány

2020 gyermekirodalom mese mesekönyv Móra Kiadó
Rövid leírás:
Zalka Csenge Virág ez alkalommal a világ minden tájáról gyűjtött össze történeteket, hogy azokat a mai értékrendek szerint újramesélje a gyerekeknek.

Blogturné Részletek






Kiadó: Móra Könyvkiadó

Illusztrátor: Herbszt László

Műfaj: mesegyűjtemény

Terjedelem: 208 oldal

2020-ban dr. Zalka Csenge Virág kapta az Év Gyerekkönyv írója díjat a Ribizli a világ végén című mesegyűjteményért. A kalóz királylány a díjnyertes könyv párja. Az első kötet - alcíme szerint - Régi magyar népmesék mai gyerekeknek, a mostani pedig a világ minden tájáról gyűjt össze és mesél újra történeteket merész lányokról, megértő fiúkról és más, a közhelyeken túlmutató, izgalmas figurákról. A szerző gyakorló mesemondó, így a hagyományos történeteket a mai közönség érdeklődésének megfelelően válogatja és fogalmazza újra közérthető és szerethetően mai nyelven. Eközben megőrzi és továbbadja a mesék eredeti cselekményét, fontos kérdéseit és évszázadokon át őrzött, ma is elgondolkodtató, változatos kincseit.




Dr. Zalka Csenge Virág, aki 2020-ban a Ribizli a világ végén című mesegyűjteményével elnyerte  az Év Gyerekkönyve díjat, ez alkalommal a világ minden tájáról gyűjtött össze történeteket, hogy azokat a mai értékrendek szerint újramesélje a gyerekeknek. Tartsatok velünk a Blogturnén, és nyerjétek meg a kiadó által felajánlott két példány egyikét a könyvből!

Nyereményjáték

Játékunk során az egyes állomásokon egy-egy olyan ország zászlaját találjátok, amelynek meséje bekerült a válogatásba. A feladat az, hogy kitaláljátok, hogy melyik országra gondoltunk, és a helyes megoldást beírjátok a Rafflecopter doboz megfelelő helyére. (Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.) 

0 Reviews:

Post Your Review