Patrick Süskind: A parfüm - Blogturné Klub
SUBTOTAL :
2020 A parfüm Partvonal Kiadó Patrick Süskind
Patrick Süskind: A parfüm

Patrick Süskind: A parfüm

2020 A parfüm Partvonal Kiadó Patrick Süskind
Rövid leírás:
Tartsatok velünk, merüljünk el együtt a szagok és illatok árjában, és próbáljatok szerencsét, hátha megnyeritek a kiadó által felajánlott példányt!

Blogturné Részletek

 

 



Kiadó: Partvonal Kiadó

Fordító: Farkas Tünde

Műfaj: klasszikus

Terjedelem: 264 oldal

Jean-Baptiste ​Grenouille a 18. század egyik legzseniálisabb és egyben legvisszataszítóbb jelensége, aki az illatok géniuszaként írta be magát korának történetébe. A sors fintoraként szag nélküli testtel, Párizs legbűzösebb negyedében, a halpiacon látta meg a napvilágot, ahol nem várta senki, így szeretet sem jutott neki. Pedig semmire sem vágyott jobban, minthogy szeressék, és kivívja az emberek elismerését. S mivel számára a világ illatok és szagok forgataga, megalkotta minden idők legtökéletesebb parfümjét. Az ellenállhatatlan szépség, a visszautasíthatatlan szeretet illatának forrása s legfontosabb alapanyaga azonban az emberi bőr, de Grenouille-t ez sem állíthatta meg.
A mindvégig hátborzongató történet olvasása közben lehetetlen eldönteni: a mű a zsenialitásról, a művészi tökély áráról, a magányról, a bűnről írott példabeszéd-e, vagy dermesztő horror. Egy biztos, hogy különös hangulatú regény, ellenállhatatlan olvasmány, amelyet lefordítottak több mint 40 nyelvre, és amely csaknem 20 millió példányban kelt el.

 


A parfüm talán az egyetlen olyan regény, amelyben a legmeghatározóbb szerepet az illatok és szagok töltik be. Süskind hátborzongató klasszikusa, a német irodalom egyik legismertebb regénye, idén új köntösben kerül újra a hazai könyvesboltok polcaira. Tartsatok velünk, merüljünk el együtt a szagok és illatok árjában, és próbáljatok szerencsét, hátha megnyeritek a kiadó által felajánlott példányt!

Nyereményjáték

A regénynek egyik központi témáját az illatok és szagok adják, és mivel illatmintákat virtuálisan nem tudunk megosztani veletek, annyi lenne a feladatotok, hogy válaszoljatok az egyes állomásokon található kérdésekre. Helytelen válasz nincs, most a ti véleményetekre és kedvenceitekre vagyunk kíváncsiak! 
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

A turné állomásai

3 Hozzászólás:

  1. Hát ez aljas volt :( A befejezés előtt tíz órával még nem volt kint Never Let Me Go bejegyzése a blogján, de nem hosszabbítottátok meg a határidőt...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A játékot meghosszabbítottuk, de szeretnénk megkérni, hogy a későbbiekben Facebookon jelezd felénk az ilyeneket. Igyekszünk rugalmasan, figyelmesen kezelni az ehhez hasonló csúszásokat.

      Törlés
    2. Köszönöm :) Így visszaolvasva elég karcos volt a hozzászólásom, mentségemre szóljon, hogy kicsit durva napom volt :( Elnézést. Igazából nem is gondoltam, hogy lezárás után újra tudjátok aktiválni. Máskor a Facebookon szólok hozzá, és igyekszem lehiggadni, mielőtt írok :) Szép napot!

      Törlés