Joanne Harris: Mint pók a kulcslyukon - Blogturné Klub
SUBTOTAL :
2023 Joanne Harris Libri Könyvkiadó
Joanne Harris: Mint pók a kulcslyukon

Joanne Harris: Mint pók a kulcslyukon

2023 Joanne Harris Libri Könyvkiadó
Rövid leírás:
Tartsatok a Blogturné Klub bloggereivel, és nyerjetek egy példányt a kötetből!

Blogturné Részletek

 

A könyv adatai

Eredeti cím: A Narrow Door (2021)

Kiadó: Libri Könyvkiadó

Fordító: Szűr-Szabó Katalin

Oldalszám: 508 oldal
Kiadás: Füles kartonált 

Megjelenés: 2023

ISBN: 9789636040291


„Milyen ​kevéssé ismer, Straitley! Több kedvezőtlen sorsfordulatot éltem túl, mint azt el tudná képzelni. Tizenhét évesen szültem a lányomat, és soha nem neveztem meg az apát. Huszonhárom évesen kezdtem el tanítani egy, a St. Oswaldhoz nagyon hasonló iskolában. Minden lehetséges módon harcolnom kellett a helyemért, leküzdve az előítéletet, a szexizmust és az elítélő véleményeket. Túlestem egy kettős mastectomián úgy, hogy senkinek sem szóltam róla. Átvészeltem a férjem és egy idősebb testvérem halálát, egy szerelmi viszonyt. Láttam meghalni a szüleimet, kénytelen voltam elviselni, hogy a lányom Amerikába költözött. Elkövettem két gyilkosságot; az egyiket hirtelen felindulásból, a másikat önös érdekből. Még alig töltöttem be a negyvenet, és most végre kezdem learatni a becsvágyam babérjait. Eljött az én időm, Mr. Straitley. És téved, nem vagyok sérült.
Ép egész vagyok.”

„Könnyebb a tevének átjutni a tű fokán, mint egy nőnek belépni ezen a kapun. Én most nemcsak beléptem, de a kapu az én kapum és a szabályok az én szabályaim.”

A patinás, több mint ötszáz éves múlttal rendelkező yorkshire-i gimnázium, a St. Oswald fiúiskola életében bekövetkezik az elképzelhetetlen: Rebecca Buckfast személyében kinevezik az intézmény élére az első női igazgatót. Rebecca Buckfast elszánt, ambiciózus nő, aki mindent megtesz azért, hogy sikeres legyen ebben a férfiak uralta világban.

Miközben a tanárok és a diákok próbálnak alkalmazkodni az új helyzethez, újabb esemény forgatja fel az iskola életét: Roy Straitley latin tanár tanítványai az iskola új szárnyának építkezésén emberi maradványokat fedeznek fel. Staitley azonnal értesíti az igazgatónőt, ám amikor beszámol neki a fejleményekről, úgy érzi, hogy a nőt nem éri váratlanul a holttest felbukkanása…

Vajon köze van a holttestnek Rebecca Buckfast múltjához és ahhoz, hogy a bátyja sok-sok évvel ezelőtt eltűnt, ő maga pedig bátyjának egykori iskolájában vállalt tanári állást? Buckfast kész elmesélni élete történetét Stratileynek, a kérdés csak az, mennyire lehet megbízni az emlékeiben, mennyire őszinték a szándékai, és vajon mire készül most…

*

A leginkább a Csokoládé szerzőjeként ismert Harris a pszichothriller műfajában is jeleskedik. A St. Oswald magániskolában játszódó kötetekben Harris sötét oldala jelenik meg, és a szerző biztos kézzel, egyszerre szórakoztató és elborzasztó módon mutatja meg nekünk az emberi lélek egészen bizarr oldalait.


 



Joanne Harris új regénye, a Mint pók a kulcslyukon ismét az ódon, patinás St. Oswald fiúiskola falai közé kalauzolja az olvasókat, ami a reformok után már nem fiúiskola többé. A felújítási területről előkerülő holttesttel régi, eltemetett titkok és sérelmek is előkerülnek. Tartsatok a Blogturné Klub bloggereivel, és nyerjetek egy példányt a kötetből!

Nyereményjáték

Joanne Harris a hangulatteremtés mestere, könyveinek stílusa azonnal felismerhető, hiszen azonnal magával ragadja az olvasókat. Magyarul is számos kötete olvasható. Játékunkban minden állomáson elrejtettük egy-egy főszereplője nevét a könyveiből. Keressétek meg őket, állítsátok sorba a betűket és írjátok be a Rafflecopter megfelelő rubrikáiba!


(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


a Rafflecopter giveaway


Állomáslista

04.18:  Könyv és más

04.21: A Szofisztikált Macska

04.24: KönyvParfé

0 Reviews:

Post Your Review