Tom Phillips: A világ hülyéi - Blogturné Klub
SUBTOTAL :
2021 A világ hülyéi Athenaeum Kiadó humoros ismeretterjesztő Tom Phillips
Tom Phillips: A világ hülyéi

Tom Phillips: A világ hülyéi

2021 A világ hülyéi Athenaeum Kiadó humoros ismeretterjesztő Tom Phillips
Rövid leírás:
A világ hülyéi című kötetében Tom Phillips az emberiség kis és nagy botlásait gyűjti össze.

Blogturné Részletek

 

 


A könyv adatai

Eredeti cím: Humans: A Brief History of How We F*cked It All Up

Kiadó: Athenaeum Kiadó

Fordító: Merényi Ágnes

Oldalszám: 256

Megjelenés: 2020

ISBN: 9789635430420


Fülszöveg

A ​modern ember hatalmas eredményeket ért el a legutóbbi hetvenezer évben, amióta a Földön él. Művészet, tudomány, kultúra, kereskedelem – az evolúciós tápláléklánc igazi győztesei vagyunk. Ám nem mindig volt könnyű a menet, és néha – tényleg csak párszor – sikerült úgy istenigazából elcsesznünk.
Történelmet, tudományt, politikát és popkultúrát egybegyúrva izgalmas eszmefuttatásokat olvashatunk az emberiség legdicsőbb és legsötétebb pillanatairól. Például Lucyről, legelső ősünkről, aki egy fáról lezuhanva halhatott meg. Vagy Ming Cseng-tö császárról, aki a lámpásfesztivál idején a palotában raktározta a puskaporkészletét. Vagy éppen egy bizonyos osztrák hadseregről, amelyik egy részeges éjjelen önmagát bírta megtámadni.
A világ hülyéi atyaian emlékeztet bennünket arra, hogy a legapróbb hiba is képes változtatni a civilizáció menetén.


A világ hülyéi című kötetében Tom Phillips az emberiség kis és nagy botlásait gyűjti össze, azokat a balul elsült eseteket, amelyekről olvasva csak fejünket foghatjuk miközben elfog a másodlagos szégyenérzet. Ha titeket is érdekel, mi mindent szúrtak el az elődeink, tartsatok velünk, és vegyetek részt a nyereményjátékunkban, hogy esélyetek legyen megnyerni az Athenaeum Kiadó által felajánlott példányt!


Nyereményjáték


Tom Phillips rengeteg kudarcot, téves elképzelést és abszurd helyzetet hoz fel példaként a könyvében, most ezekből válogattunk. Az egyes állomásokon található hiányos leírásokat egy-egy névvel kellene kiegészíteni, melyek betűit a bejegyzésekben találjátok majd kiemelve. A feladatotok annyi lenne, hogy a neveket beírjátok a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

a Rafflecopter giveaway

Állomáslista

Január 11. Könyv és más




0 Reviews:

Post Your Review