George Orwell - Fido Nesti: 1984 - Blogturné Klub
SUBTOTAL :
2021 Disztópia Helikon képregény
George Orwell - Fido Nesti: 1984

George Orwell - Fido Nesti: 1984

2021 Disztópia Helikon képregény
Rövid leírás:
Tartsatok a Blogturné Klub bloggereivel és nyerjetek egy példányt a könyvből!

Blogturné Részletek

 

A könyv adatai

Eredeti cím: 1984 – The Graphic Novel (2020)

Kiadó: Helikon Kiadó

Fordító:  Szíjgyártó László

Illusztrátor: Fido Nesti

Oldalszám: 224

Kiadás: Puhatáblás

Megjelenés: 2020

ISBN: 9789634795001


Fülszöveg

Első alkalommal elevenedik meg képregényformában George Orwell 1949-ben megjelent világhírű, a náci és kommunista diktatúrák ihlette negatív utópiája: Óceánia rémállama, ahol a Párt – élén a személyi kultusszal övezett Nagy Testvérrel – mindenek felett áll, a polgárokat folyamatosan megfigyelik, a háborús paranoiát szító propagandasajtó napról napra újraírja a történelmet, a szabad gondolkodás pedig halálos bűnnek számít…

Az 1984 jóslata ugyan nem teljesedett és nem is teljesedhet be, mert a jövőt – szerencsére – az ember sohasem láthatja pontosan (még egy olyan zseniális író sem, mint Orwell); de napjaink diktatórikus és autokratikus rendszereiben mégiscsak sok minden emlékeztet e remekmű lidércnyomásos világára. A könyv figyelmeztetése ezért ma is aktuális – s talán mindig az lesz…


Idén különleges formában vehetik kézbe az olvasók George Orwell örökérvényű regényét. Fido Nesti brazil illusztrátor dolgozta át képregényformába a náci és kommunista diktatúrák ihlette negatív utópiát, amely az 1949-es megjelenése óta a világirodalom egyik legmeghatározóbb műve. Tartsatok a Blogturné Klub bloggereivel és nyerjetek egy példányt a könyvből!

Nyereményjáték


Orwell regényének megjelenése óta a negatív utópia, vagyis a disztópia műfaja egyre nagyobb teret hódít az irodalomban. Játékunkban ezúttal ezen műfaj krémjéből válogattunk idézeteket. A feladat, hogy ezek alapján kitaláljátok, hogy melyik művet keressük. A Rafflecopter dobozba a könyv címét és íróját is várjuk.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


a Rafflecopter giveaway


Állomáslista

Január 13: Sorok között
Január 17: Utószó
Január 23: Fanni’s Library

0 Reviews:

Post Your Review