Mervyn Peake: A ​Gormenghast-trilógia - Blogturné Klub
SUBTOTAL :
2020 A Gormenghast-trilógia Fantasy gótikus Jelenkor Mervyn Peake
Mervyn Peake: A ​Gormenghast-trilógia

Mervyn Peake: A ​Gormenghast-trilógia

2020 A Gormenghast-trilógia Fantasy gótikus Jelenkor Mervyn Peake
Rövid leírás:
A Jelenkor Kiadónak hála végre magyarul is elérhető Mervyn Peake páratlan gótikus fantasy története, A ​Gormenghast-trilógia.

Blogturné Részletek

 

 

 


Kiadó: Jelenkor Kiadó

Fordító: Farkas Krisztina, Bakonyi Berta

Műfaj: fantasy, gótikus

Terjedelem: 1068 oldal

A Groan család várában, Gormenghastban rend uralkodik. A tornyok, pincék, zegzugos folyosók különös lakói – urak és szolgák – egyaránt tudják, hogy a nap melyik percében mit kell tenniük. A menetrendet az ősi Rituálék alakítják, betartásukért a vén Szertartásmester felel. Az ő hatalmát irigyli meg Steerpike, a feltörekvő kukta, és mesterkedései nyomán pókhálószerű repedések jelennek meg a Vár kőbe zárt életén. Eközben megszületik a leendő Hetvenhetedik Earl, Titus, aki szintén ki akar törni a születése és a rangja meghatározta korlátok és sötét, fojtogató otthona falai közül…
 
Mervyn Peake monumentális regénye burjánzó képeivel, groteszk figuráival, erős atmoszférájával és labirintusszerű helyszíneivel hatalomról és szabadságról, hagyományról és újításról, tűzről és vízről, jóságról és gonoszságról mesél. „Mervyn Peake a borzongás mestere, aki bejárta a képzelet sötétebb mélységeit is” – írta róla a The Times. A Gormenghast a szó legszorosabb értelmében világteremtő mű, amely ugyanúgy rabul ejti a fantasy és a spekulatív fikció rajongóit, mint a legszigorúbb irodalomkritikusokat. Kiadásunkban a teljes Gormenghast-trilógia, valamint a Titus szökéséről szóló elbeszélés, a Fiú a sötétben először olvasható magyarul, a szöveget a szerző rajzai illusztrálják. A rajongók legnagyobb örömére a történet alapján hamarosan Neil Gaiman készít sorozatot.
.





A Jelenkor Kiadónak hála végre magyarul is elérhető Mervyn Peake páratlan gótikus fantasy története, A ​Gormenghast-trilógia. Tartsatok velünk a Groan család baljós várába, ismerkedjetek meg a Peake által teremtett zegzugos világgal, és vegyetek részt a nyereményjátékunkban is, hogy esélyetek legyen megnyerni a könyv egy példányát.


Nyereményjáték

Mervyn Peake nemcsak a saját, hanem más írók regényeihez is készített illusztrációkat - játékunkban ezeket kell most felismernetek. Minden állomáson találhattok egy betűvel (“A”, “B”, “C”) jelölt rajzot és egy könyvcímet, a feladatotok pedig annyi lenne, hogy megtaláljátok az egymáshoz tartozó képet és címet. A betű-cím párokat akármilyen sorrendben beírhatjátok a rafflecopter doboz soraiba.


(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)



A turné állomásai






0 Reviews:

Post Your Review