Ádám Veronika: Távolból őrzöm - Blogturné Klub
SUBTOTAL :
Ádám Veronika Jaffa szépirodalom Távolból őrzöm
Ádám Veronika: Távolból őrzöm

Ádám Veronika: Távolból őrzöm

Ádám Veronika Jaffa szépirodalom Távolból őrzöm
Rövid leírás:
A Jaffa Kiadó jóvoltából megjelent Ádám Veronika első regénye, a Távolból őrzöm. Tarts bloggereinkkel, és nyerj egy példányt ebből a remek könyvből!

Blogturné RészletekKiadó: Jaffa Kiadó

Műfaj: történelmi regény

Terjedelem: 288 oldal

Edit ​az 1930-as években érkezik Amerikába. Pontosabban: menekül. Az akkor már a háború felé tántorgó Európából, Magyarországról, ahol orvosnak akart tanulni, de ez a lehetőség neki és sorstársainak nem adatik meg. Az Újvilág számára nemcsak az új élet reményét jelenti, de magát az életet. A helyet, ahol valóra válthatja álmait. Roni a nyolcvanas években jár először Amerikában. A szabadságát tölti, de nem turistaként. Egy kutatóintézet laboratóriumában dolgozik. Ahogy aztán minden nyáron sok éven át. Ő is az álmait szeretné valóra váltani – tudományos álmait, amelyeknek beteljesítésére az akkori szocialista Magyarországon kevés lehetőség nyílik. Egy forró nyári napon Roni egyszerre csak ott találja magát Edit árnyas kertjében – még nem sejti, hogy egy életre szóló barátság kezdete ez. Eleinte a szakmájuk, hivatásuk köti össze őket, de lassan egyre közelebb kerülnek egymáshoz. Roni barátnője elbeszéléséből nemcsak Edit, hanem a családja – és ezen keresztül egy kezdetben ortodox, majd lassan asszimilálódó, a 20. századi történelem kegyetlen viszontagságainak kitett közép-európai zsidó család – fájdalmasan tipikus sorsával ismerkedhet meg. Megrendülten fedezi fel az addig számára ismeretlen világot. Roni gyökerei máshonnan erednek, de útjaik mégis keresztezték egymást. Ők ketten megérkeztek egymáshoz. És ezt az immár örökre szóló búcsú sem teheti semmissé. Két nő az Atlanti-óceán két partján. Sok ezer mérföld választja el őket, mégis oly közel vannak egymáshoz. Ádám Veronika különleges érzékenységgel és érzékletességgel megírt első regénye két tehetséges, elszánt, akár a sorssal is dacoló nő évtizedeken, kontinenseken és generációkon átívelő története. Egy kivételes barátság mozaikszerűen, epizódról epizódra kibontakozó, érzelmekkel telített, személyes élményekkel hitelesített, bensőséges krónikája. A Távolból őrzöm nagyfokú empátiával és ugyanakkor a természettudós pontosságával megrajzolt portréiból és élettörténeteiből egyszerre kaphatunk képet a 20. század első felének Magyarországáról, többek közt a második világháború alatti zsidó ellenállás egy kevéssé ismert fejezetéről, a rendszerváltás előtti és utáni értelmiségi létről és az amerikai felső középosztály életéről. Világok találkozásának lehetünk tanúi.
 

Nemrégiben jelent meg az első regénye Ádám Veronikának a Jaffa Kiadó jóvoltából, melynek nemcsak szépirodalmi, hanem történelmi jelentősége van, hiszen miközben egy csodálatos női barátságnak lehetünk szemtanúi, a történet megismertet minket azzal is, hogy miért hagyták el oly sokan az országunkat a XX. század elejétől kezdve, hogy Amerikában folytassák az életüket. Kövessétek bloggereinket, hogy megismerhessétek ezt az érdekes regényt, és ha velünk játszotok, akkor meg is nyerhetitek a könyv egy példányát!


Nyereményjáték

A regényben nagyon fontos szerepet kap a barátság, ezért játékunkban most olyan könyveket keresünk, amelyekben szintén nagy jelentőséget kap a nők közötti barátság. Minden állomáson egy-egy idézetet olvashatsz, melyek történetesen egy-egy ilyen regény felütései, és a feladatod az lesz, hogy kitaláld, mely történet kezdődik ezekkel a szavakkal.

(Figyelem! A nyereménykönyvet csak magyarországi címre postázzuk! Amennyiben a nyertes 72 órán belül nem válaszol a sorsolás után kiküldött értesítő emailre, úgy új nyertest sorsolunk!)A turné állomásai

0 Reviews:

Post Your Review