Graham Moore: Bűnösök - Blogturné Klub
SUBTOTAL :
2020 Agave kortárs
Graham Moore: Bűnösök

Graham Moore: Bűnösök

2020 Agave kortárs
Rövid leírás:
Tartsatok a Blogturné Klub bloggereivel és nyerjétek meg a könyv egy példányát a kiadó felajánlásából!

Blogturné Részletek



A könyv adatai

Eredeti cím: The Holdout (2020)

Kiadó: Agave Könyvek 

Fordító: Orosz Anna

Oldalszám: 354
Kiadás: Puhatáblás

Megjelenés: 2020.
ISBN: 9789634197942


Fülszöveg

Minden ​azzal kezdődött, hogy a fekete Bobby Nockot számtalan terhelő bizonyíték ellenére ártatlannak találták a tizenöt éves Jessica Silver meggyilkolásának ügyében. Az amerikaiak nyolcvannégy százaléka úgy vélte, hogy az évszázad perében Maya Seale és Rick Leonard, az esküdtszék két vezéralakja, futni hagytak egy gyerekgyilkost. Az ítélet sokkolta Amerikát, és nem sokkal a tárgyalás berekesztése után több esküdt is megváltoztatta a véleményét, ráadásul Rick nyíltan kirohant Maya ellen. Még könyvet is írt az ügyről, amiben mindennek elmondta a nőt.

Közben az emberek ugyanazt kérdezték egymástól: mi történt az igazságszolgáltatással?

Most, tíz évvel később egy híres produkciós cég Rick Leonard segítségével dokusorozatot tervez forgatni az ügyből, ráadásul a férfi azt állítja, hogy nemrég olyan bizonyítékok birtokába jutott, amik mindent megváltoztatnak. A forgatásra meghívják az egykori esküdteket is, csakhogy a nagy leleplezés elmarad, ugyanis valaki megöli Ricket az első napon. A helyzetet pedig hamarosan csak még jobban bonyolítja, hogy kiderül, a korábban felmentett Bobby Nock már hónapok óta eltűnt, senki nem tud róla semmit.

Ki ölte meg Ricket? S mi történt valójában tíz évvel ezelőtt?

Graham Moore, az Oscar-díjas forgatókönyvíró és Az éjszaka fénye című bestseller szerzője az amerikai igazságszolgáltatás rendszerét veszi górcső alá új regényében. A Bűnösök csavart csavarra halmozva az utolsó oldalig fenntartja a feszültséget és folyton meglepi az olvasót, miközben olyan elemi módon ábrázolja korunk Amerikáját, gondolkodását és előítéleteit, ahogy arra senki más nem képes.

Bevezető

Az Oscar-díjas forgatókönyvíró első, magyarul megjelent regénye, Az éjszaka fénye bebizonyította, hogy Graham Moore-nak az irodalom világában is helye van. Második regénye, a Bűnösök ezúttal a Los Angeles tárgyalótermeibe kalauzolja el az olvasókat, ahol az amerikai igazságszolgáltatás kulisszáiba is betekintést nyerünk.  Tartsatok a Blogturné Klub bloggereivel és nyerjétek meg a könyv egy példányát a kiadó felajánlásából! 


NYEREMÉNYJÁTÉK


Graham Moore eredetileg forgatókönyvíró, a Bűnösök pedig egy ízig-vérig tárgyalótermi krimi. Játékunkban ezúttal olyan filmeket címeit keressük, amelyek fő cselekménye tárgyalótermekben játszódik. Találjátok ki a kép alapján a keresett film címét, és írjátok be a Rafflecopter doboz megfelelő rubrikáiba. 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)



a Rafflecopter giveaway

Állomáslista

11.10: Könyvvilág

11.12: Könyv és más
11.14: A Szofisztikált Macska

0 Reviews:

Post Your Review