Bemutatkozik a Betűtészta Kiadó - Blogturné Klub
SUBTOTAL :
Betűtészta Kiadó Cassie Beasley Dániel András Fabian Lenk gyermekkönyv Julia Donaldson mesekönyv Rebecca Cobb Silvie Sanza
Bemutatkozik a Betűtészta Kiadó

Bemutatkozik a Betűtészta Kiadó

Betűtészta Kiadó Cassie Beasley Dániel András Fabian Lenk gyermekkönyv Julia Donaldson mesekönyv Rebecca Cobb Silvie Sanza
Rövid leírás:

Blogturné Részletek

Egyszer volt, hol nem volt...A Blogturné Klub két bloggere a következő kilenc napban a mesék birodalmába kalauzol Titeket, s a Betűtészta Kiadó hét új mesekönyvét mutatja be Nektek! Ha a turnéval tartotok, a Kiadó jóvoltából megnyerhetitek Dániel András: A könyv, amibe bement egy óriás című mesekönyvét. Hangolódjunk együtt, mesékkel az Ünnepre!

Julia Donaldson-Rebecca Cobb: Papírbabák
Kiadó: Betűtészta Kiadó
Fordította: Rét Viktória
Oldalszám: 32 oldal

Fülszöveg:
Lélegzetelállítóan gyönyörű történet egy kislányról és öt papírbabájáról. Az egymás kezét fogó papírbaba-füzér fantasztikus kalandokra kel: elindulnak a házon át, ki a kertbe, ahol előbb egy játék dinó karmai közül, majd egy sütőkesztyű-krokodil szájából sikerül megmenekülniük, de ezután sem nyugodhatnak meg, mert egy valódi olló fenyegeti őket.

Rebecca Cobb: Valamicsoda
Kiadó: Betűtészta Kiadó
Oldalszám: 28 oldal

Fülszöveg:
A történet főhőse és egyben mesélője egy kisfiú, akinek a kertjében, a cseresznyefa alatt keletkezett egy titokzatos lyuk. A gyermeki képzelőerőnek nem szabnak gátat a felnőttek, sőt beszállnak a játékba, ők is találgatnak, vajon ki lakik a lyukban, és hagyják, hogy a kisfiút magával ragadja ez a csodás rejtély. Sikerül vajon kitalálni, hogy ki lehet…

Dániel András: A könyv, amibe bement egy óriás
Kiadó: Betűtészta Kiadó
Oldalszám: 88 oldal

Fülszöveg:
Az IBBY díjas szerző és egyben illusztrátor Dániel András formabontó, interaktív képeskönyvvel gazdagítja a kortárs gyermekirodalmat. A narrátor folyamatos „párbeszédet” folytat az olvasóval, aki így átélheti egy könyv születésének sikerélményét. A főhős, Ozi, valós személy, aki bár fogyatékkal él, mégis minden ízében óriás: az ereje, a 60 centis bicepsze, a szíve és gyerekszeretete. Hiánypótló mesekönyv született, hiszen tűnnek el a hősök, akikre példaképként tekinthetnek a gyerekek. A Betűtészta Kiadó a könyvvel támogatja Ozi sportolói pályafutását, bízva abban, hogy ő képviselheti hazánkat a 2016-os Paralympiai Játékokon, Rioban.

Cassie Beasley: A varázslatos Circus Mirandus
Kiadó: Betűtészta Kiadó
Oldalszám: 320 oldal

Fülszöveg:
 A regényben az ötödikes Micah nagypapája megbetegszik, és a kisfiú, hogy megmentse őt, elindul megkeresni azt a varázslatos cirkuszt, amelyről kisgyerekkora óta hallgatja a nagypapa meséit. El szeretné hozni neki a Fényhajlítót, aki ígéretet tett a kis-nagyapának: egyszer teljesíti egy kívánságát. Szívbemarkoló történet a csoda erejéről, a gyermeki képzeletről, melyet akár utolsó napjainkig meg tudunk őrizni, s továbbadni a nekünk legfontosabbaknak. S, hogy valóban létezik-e ez a cirkusz, vagy csak egy közös menedék a nagypapának és unokájának? Ha hiszel benne, meglátod!

Silvie Sanza: Válassz foglalkozást!
Kiadó: Betűtészta Kiadó
Fordította: Homok Szilvia
Oldalszám: 72 oldal

Fülszöveg:
 Mit csinál egy sebész? Kiből lehet űrhajós? Hol fogok dolgozni, ha nagy leszek?A Válassz foglalkozást! segít megválaszolni a kíváncsi gyerekek kérdéseit. Az olvasó a könyvben több mint 300 gyakori és ritka foglalkozás leírását találja meg, melyek a 17 fejezetben munkahelyek szerint vannak felosztva. A panorámaképek megmutatják, kik dolgoznak a repülőtéren, a farmon és a színházban. A következő oldalakon a foglalkozások részletes ismertetése található illusztrációkkal.

Fabian Lenk: Az aranyváros titka (Dr. Dark hihetetlen kalandjai 1.) 
Kiadó: Betűtészta Kiadó
Oldalszám: 138 oldal

Fülszöveg:
Dr. Dark alakja rengeteg ismerős és sikeres karaktert ötvöz: találkozik benne a titkos ügynökök szakértelme és technika iránti rajongása, a régimódi detektívek eleganciája és éleslátása. Nem fogja el a félelem, ha küldetése egzotikus és vad tájakra hívja, akár a régi kalandregények hőseit. Feltaláló, egy ősi kastély ura. Nem mellesleg igazi családapa is, aki minden kalandot meg akar osztani két ikergyermekével, Leandróval és Lunával. Más szóval olyan titokzatos főhős, aki méltán keltheti fel a fiatal olvasóközönség figyelmét. Fabian Lenk Dark-regényei ezért olyan családi olvasmányok, melyekben vegyülnek a gyerek-krimik, klasszikus ifjúsági kalandregények és a kortárs sci-fi elemei. Dr. Dark magánnyomozót és ikreit, Leandrót és Lunát egy izgalmas küldetés a perui dzsungelbe hívja. Theo, az eltűnt kutató nyomába erednek, aki egy titokzatos inkaváros felfedezője. Ám az esőerdő sok veszélyt rejteget! Dr. Dark és csapata repülő motorbicikliken, különleges védőszemüveggel felszerelve veszélyes nyomozásba kezd. Velük tart Tinnie, a kissé beszédhibás robot is…

Fabian Lenk: A rablórobotok nyomában (Dr. Dark hihetetlen kalandjai 2.)
Kiadó: Betűtészta Kiadó
Fordította: Fodor Zsuzsa
Oldalszám: 138 oldal

Fülszöveg:
Agyafúrt, távirányítású drónokkal felszerelt rablók egy felbecsülhetetlen értékű gyémántot lopnak el a New York-i Természetrajzi Múzeumból. Egyetlen nyomot sem hagynak: az FBI-nak és a rendőrségnek fel van adva a rejtvény. De Dr. Dark és csapata egyből ott terem, hogy a ravasz betörőket üldözőbe vegye. Akciódús hajtóvadászat veszi kezdetét a nagyvárosban.










NYEREMÉNYJÁTÉK

A mesék és mesekönyvek világában, a történet mellett fontos szerepet kap a képi megjelenítés is. De kik is a leghíresebb mesealkotók, akiknek meséivel találkozhatunk a filmeken? Minden állomáson találtok egy kis ismertetőt egy-egy magyar vagy külföldi mesealkotóról. A feladatotok kitalálni, kiről is lehet szó, a nevet pedig beírni a rafflecopter megfelelő sorába!

Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.


A turné állomásai

0 Reviews:

Post Your Review