Mogyorósy-Révész Zsuzsanna, Vaskor Gréta: Kinek a sorsa? - Blogturné Klub
SUBTOTAL :
2023 Kulcslyuk Kiadó Mogyorósy-Révész Zsuzsanna pszichológia transzgenerációs trauma Vaskor Gréta
Mogyorósy-Révész Zsuzsanna, Vaskor Gréta: Kinek a sorsa?

Mogyorósy-Révész Zsuzsanna, Vaskor Gréta: Kinek a sorsa?

2023 Kulcslyuk Kiadó Mogyorósy-Révész Zsuzsanna pszichológia transzgenerációs trauma Vaskor Gréta
Rövid leírás:

Blogturné Részletek

 


Kiadó:
 Kulcslyuk Kiadó

Műfaj: pszichológia

Terjedelem: 428  oldal

Fülszöveg:
Senki emberfia nem abszolút kezdet. Ahogy arra Vaskor Gréta meseterapeuta felfigyelt, a mesehősöknek is gyakran olyan „előtalált” feladattal, nehézséggel kell szembenézniük, amelybe az őseik belebuktak, s saját életük csak ennek megoldásán keresztül teljesedhet ki. E hősök nehéz teherrel és üres tarisznyával, sorskötöző béklyóval indulnak. Nem kalandkeresők, nem égitestszabadítók, még csak nem is a megfelelő pár megtalálása a feladatuk, mert olyan erősen kötik őket a szülőktől érkező üzenetek, feladatok, hiányok. Az ilyen hős mindaddig nem indulhat szerencsét próbálni, amíg e sorsgubancokat ki nem bogozza, s ezáltal hatalmat nem kap, hogy változtasson az életén. Igen, a transzgenerációs öröklődés témája megjelenik a mesékben is, melyek szimbólumrendszere hozzáférést nyújt az emberiség kollektív tudásához, és egyetemes megoldási mintákat kínál az egyéni ember krízishelyzeteire. A kötetben vizsgált családrendszermesék ahhoz mutatják meg az utat, hogy miként lehet a saját sorssal kapcsolódni, és afelett hatalmat nyerni. Míg Vaskor Gréta a mesei kódok értelmezésével kalauzol el a személyes kezdet előtti világhoz, a sorstörténethez, Mogyorósy-Révész Zsuzsanna „traumaszemüvegű” pszichológiai magyarázatokkal és jelen idejű, valós történetekkel, terápiás esetekkel kapcsolódik az archaikus rétegekhez. Hiány, árulás és átok: három nagy téma, három fejezet, amelyek áttekintik a kapott (előtalált) életfeladatot – mert bizony sokféleképpen tud hiányozni az apa és az anya; mert vannak, akik a szülő helyett fizetnek élettartozást; és olyanok is, akiket egy teremtő szülői szó varázsolt el. De látni fogjuk a megmenekülés, a kilépés útját és tétjét, valamint a megdolgozás állomásait is. A kötet segítségével felfedező útra indulhatunk saját transzgenerációs történetünkben – tájékozódásunkat témakörönként válogatott mesék, kérdések, esettanulmányok és lélektani magyarázatok segítik.

 



A Kulcslyuk Kiadó pszichológiai könyveinek sorozatába illeszkedően jelent meg nemrégiben Mogyorósy-Révész Zsuzsanna pszichológus és Vaskor Gréta meseterapeuta közös kiadványa. A Kinek a sorsa? klasszikus mesei motívumok és történetek mentén vizsgálja a transzgenerációs traumák megjelenését a történetekben, számos szempont mentén megvilágítva azokat. A Blogturné Klub két bloggere most miniturnéra indul a könyvvel, tartsatok velük és játékunkon meg is nyerhettek egy példányt a Kiadó jóvoltából.


Nyereményjáték

A könyv - ahogy a fülszöveg is mutatja - a mesei, népmesei motívumok értelmezésén keresztül világít rá a transzgenerációs traumák, örökölt sebek jelenlétére, s segít azok megfejtésében. A miniturné nyereményjátékán így mi is a mesék birodalmába kalauzolunk titeket. Minden állomáson találtok egy-egy részletet valamely meséből. A feladatotok, hogy a mese címét beírjátok a Rafflecopter megfelelő sorába. 

 Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.

A turné állomásai
 
11.19. Szembetűnő

0 Reviews:

Post Your Review