Lukács Liza: Ne ​cipeld tovább! - Blogturné Klub
SUBTOTAL :
2022 ismeretterjesztő Lukács Liza önsegítő pszichológia
Lukács Liza: Ne ​cipeld tovább!

Lukács Liza: Ne ​cipeld tovább!

2022 ismeretterjesztő Lukács Liza önsegítő pszichológia
Rövid leírás:

Blogturné Részletek

 

Kiadó:
 Kulcslyuk

Fordító: -

Műfaj: ismeretterjesztő, önsegítő

Terjedelem: 272 oldal

A ​statisztikai adatok szerint a magyarok 62%-a túlsúlyos vagy elhízott. Közülük sokan szeretnének lefogyni, mert szenvednek a súlytöbblettel járó problémáktól, ám próbálkozásaik – esetleg ideig-óráig tartó sikerek után – általában ismétlődő kudarcokba fulladnak. Ilyenkor akaratgyengének érzik magukat, és sokszor ezzel vádolja őket a környezetük is. A valódi kérdés azonban nem az, hogy mennyire erős az akaratuk, hanem hogy miért esznek rendszeresen többet, mint amennyire a testüknek szüksége van. A válasz ugyanis elvezethet a megoldásig. Azok, akikben az ételek és az étkezés összefonódtak bizonyos alapvető lelki szükségletekkel – például a biztonságérzettel, a megnyugvással, a szeretetkifejezéssel, az összetartozással –, gyakran nem a fizikai, hanem az úgynevezett érzelmi éhség miatt esznek. Az evés pszichológiája nem egy „dísz a kalapon”, amit extraként bevethetünk a huszadik sikertelen fogyókúra után, hanem kikerülhetetlen része a testsúlygondok megszüntetésének. Ha le akarunk fogyni, akkor előbb közel kell merészkednünk a problémánkhoz, és meg kell értenünk azt. Egy sok összetevős rejtvényről van szó, egy titkos térképről önmagunkhoz. Gyakran generációk hosszú sora őrzi és adja tovább tudatosan vagy tudattalanul az egyes elemeket, amelyek képesek összekapcsolódni egymással és belobbantani vagy fenntartani a problémát. Ha ezt a térképet, a mi egyedi történetünket felderítjük, akkor többé nem egyendiétákban, egy kaptafára gyártott életmódprogramokban, porokban és pirulákban keressük majd a megoldást, mert érteni fogjuk azokat a személyes szükségleteinket és hiányainkat, amelyek miatt akkor is eszünk, amikor az adott ételre vagy mennyiségre a testünknek nincs szüksége. Ha pedig értjük, akkor a valódi problémára kereshetünk valódi megoldást. E nélkül a tartós fogyás csak vágyálom marad, vagy alig elviselhető önsanyargatás árán érhető el. Dr. Lukács Liza rendkívüli érzékenységgel és empátiával megírt, élményszerű könyvében nem csupán szakemberként, de egykori érintettként is megszólal, bepillantást nyújtva saját evési problémáinak, majd gyógyulásának történetébe. Olvasóját egy transzgenerációs önismereti utazáson vezeti végig, rátekintve arra is, hogy a magyar gasztronómia jellegzetességei, illetve a történelmünk során átélt nélkülözés-élmények miként függenek össze a ma elszaporodó testsúlyproblémákkal. Műve nem csupán azoknak ajánlott olvasmány, akik szeretnének tartósan megszabadulni a súlyfeleslegüktől, és akiknek a számára fontos, hogy gyermekeiknek ne adjanak tovább hibás táplálkozási mintákat, hanem mindenkinek, aki kíváncsi, mit mond el róla az, hogy mit és hogyan eszik.
 Az éhes lélek gyógyítása után újabb könyve jelent meg Dr. Lukács Liza pszichológusnak az evészavarok témájában, amely a túlsúly kialakulásának okait, az étellel való kapcsolatunkat veszi górcső alá. A Ne cipeld tovább! emellett a generációkon keresztül továbbadott hibás evési mintákkal, az érzelmi evéssel, de ugyanúgy a falászavarral is foglalkozik, ráadásul a szerző elmeséli saját történetét is, ezzel is segítve azokat, akik különböző evési problémákkal küzdenek. Ha titeket is érdekel Lukács Liza rendkívül tanulságos és informatív könyve, tartsatok velünk és játsszatok a kiadó által felajánlott könyvért.

Nyereményjáték

A játék során is az evészavarok kerülnek középpontba. Minden állomáson körül írunk egyet az evéssel kapcsolatos betegségek közül, a feladat pedig, hogy kitaláljátok melyikről van szó és beírjátok a helyes megfejtést a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.
Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.


A turné állomásai

 

0 Reviews:

Post Your Review