Janikovszky Éva: Naplóm 1938-1944 - Blogturné Klub
SUBTOTAL :
2020 Móra Kiadó napló
Janikovszky Éva: Naplóm 1938-1944

Janikovszky Éva: Naplóm 1938-1944

2020 Móra Kiadó napló
Rövid leírás:
Janikovszky Éva neve mindannyiunk számára ismerősen cseng. Most a Móra Kiadó jóvoltából elolvashatjuk az írónő naplóját.

Blogturné Részletek



Kiadó: Móra Kiadó

Író: Janikovszky Éva

Műfaj: napló

Terjedelem: 199 oldal

Janikovszky Éva: Naplóm, 1938-1944 Ez a gyerekkori és fiatalkori napló, amelyet Janikovszky Éva tizenkét és tizennyolc éves kora között vezetett, az idei év egyik irodalmi szenzációja. A korabeli naplóbejegyzésekből kibomlik egy különlegesen érzékeny lány története, aki a világháború éveiben lett felnőtt, ebben az időszakban volt először igazán szerelmes, és miközben életre szóló barátságokat kötött, szembesült a vészkorszak legdurvább intézkedéseivel, amelyek a családját is érintették. A későbbi írónő – akit ekkor még Kucses Évának hívtak – remek stílusban, a rá később is jellemző iróniával mesél osztálytársairól, barátairól, saját magáról, és persze tágabb otthonáról, Szegedről. A vidám gyermeki hang folyamatosan komolyodik, és a késői – 1943-as és 1944-es – bejegyzések már egy olyan fiatal nőt mutatnak, aki érettségével, intelligenciájával, műveltségével kitűnik kortársai közül, és ezért a nála idősebbek barátságát keresi. A kötet gazdag képanyaga a hagyatékban maradt fotókból, valamint korabeli dokumentumok alapján készült.

 
Banner helye

Janikovszky Éva neve mindannyiunk számára ismerősen cseng. Könyveit ma már 35 nyelven olvassák, műveiből folyamatosan készülnek fordítások, sőt újrafordítások is. Kedves és humoros történetei sokak számára volt meghatározó olvasmány. Most a Móra Kiadó jóvoltából elolvashatjuk az írónő naplóját. Tartsatok velünk és nyerjétek meg a kiadó által felajánlott nyereménykönyv egyikét. 

Nyereményjáték

Janikovszky Éva könyvei mindannyiunk számára óriási kedvenc, gyermek és felnőttnek szóló könyvei máig töretlen népszerűségnek örvend. A mostani turné során az írónő többi írását elevenítjük fel. Nincs más dolgotok, mint a Rafflecopter megfelelő sorába beírni, hogy melyik könyvből származik az idézet. (Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

A turné állomásai

0 Reviews:

Post Your Review