Susanna Leonard: Dian Fossey - A hegyi gorillák megmentője - Blogturné Klub
SUBTOTAL :
2024 Kossuth regényes életrajz Susanna Leonard
Susanna Leonard: Dian Fossey - A hegyi gorillák megmentője

Susanna Leonard: Dian Fossey - A hegyi gorillák megmentője

2024 Kossuth regényes életrajz Susanna Leonard
Rövid leírás:

Blogturné Részletek

 


Kiadó: Kossuth Kiadó

Fordító:  Győri Hanna

Műfaj: regényes életrajz

Terjedelem: 448 oldal

Fülszöveg:
Kalifornia, 1940. A kis Dian biztos benne: ha nagy lesz, állatokkal akar foglalkozni. Sok-sok évvel később tényleg elutazik Afrikába, hogy a veszélyeztetett hegyi gorillákat kutassa. Állhatatos munkája során a köderdőkben figyelemre méltó eredményt ér el: közvetlen kapcsolatba lép a látszólag félelmetes, azonban félénk állatokkal. Különleges barátság alakul ki köztük, és Dian hamarosan világhírű lesz. Azonban nem csak az állatok lopják be magukat a szívébe: megismerkedik Bobbal, a fotóssal, és fülig szerelmes lesz a házas férfiba. Ám minél fáradhatatlanabbul küzd Dian a gorillák védelméért, annál több az ellensége, ezért idővel nem csupán a szeretett állatok, de a saját élete is veszélyben forog.

 



A Kossuth Kiadó regényes életrajzi kiadványai között jelent meg Susanna Leonard könyve, mely Dian Fossey életét és munkásságát, s persze, rejtélyes halálát mutatja be. A Dian Fossey - A hegyi gorillák megmentője című kötettel a Blogturné Klub három  bloggere indul turnéra. Tartsatok velünk, fedezzétek fel az őserdők világát, s a hegyi gorillák megmentésének körülményeit. A turné végén megnyerhetitek a könyv egy példányát a kiadó felajánlásában.


Nyereményjáték

Dian Fossey munkásságának is köszönhetően a hegyi gorillák populációja a 21. századra megötszöröződött, így megmenekült a kihalástól. A kutatók, természettudósok szerencsére nem csupán egyetlen fajt mentettek meg, s ugyan napjainkban is több ezer álltatfajt fenyeget a kihalás veszélye, jócskán akadnak pozitív példák is. A kötethez kapcsolódó játékunkban olyan fajoknak eredünk a nyomába, melyek megmenekültek a kihalástól. Minden állomáson találtok róluk egy rövid leírást. A feladatotok pedig, hogy a Rafflecopter megfelelő sorában nevezzétek meg őket. 

Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.

A turné állomásai
 

0 Reviews:

Post Your Review