Alan Bradley: Flavia de Luce rejtélyei 1-2-3 - Blogturné Klub
SUBTOTAL :
ifjúsági krimi Maxim Kiadó
Alan Bradley: Flavia de Luce rejtélyei 1-2-3

Alan Bradley: Flavia de Luce rejtélyei 1-2-3

ifjúsági krimi Maxim Kiadó
Rövid leírás:

Blogturné Részletek

A Maxim Kiadó Könyvhétre jelenteti meg a Flavia de Luce rejtélyei sorozat harmadik részét A jósnő kristálygömbje címmel. A Blogturné Klub ezúttal a korábban már megjelent első és második részt is bemutatja nektek, beszámolunk pár érdekességről, végül a frissen megjelenő harmadik rész is sorra kerül bloggereinknél. Tartsatok velünk és ismerjétek meg a bájos Flavia kalandjait, amelyek tele vannak izgalommal, nyomozással és más titkos hozzávalókkal! A turné végén a játékunk helyes megfejtői között 3 db nyereménykönyv kerül kisorsolásra! Fel a bringára nyomozók!

Maxim Kiadó - Dream válogatás 2013
340 oldal
Fordította: Lázár Júlia
Goodreads:
Besorolás: ifjúsági, krimi


A bűbájos, gazdag képzelőerővel megáldott Flavia de Luce két undok nővérével és özvegy édesapjával Buckshaw valaha jobb időket látott kastélyában él. A szemfüles és kíváncsi lány a családi birtokon felfedez egy elhagyatott viktoriánus laboratóriumot, ahol kitanulja a vegyészetet – főként a méregkeverést.
Egy különös haláleset és számos megmagyarázhatatlan rejtély arra sarkallja Flaviát, hogy nyomozásba kezdjen. Mikor édesapját letartóztatják gyilkosság vádjával, felgyorsulnak az események. A félelmet nem ismerő lány a kémia segítségével fedez fel ellentmondásokat és kapcsolódási pontokat, és fejti fel a bűnügy szövevényes szálait.Lendületes stílusú, lebilincselően izgalmas regény, amelyben a fiatal elbeszélő-főszereplő igazi Agatha Christie-krimibe illő leleményességgel és logikával ered a bűnügy nyomába. A De mi került a pitébe? egy hatkötetesre tervezett sorozat első része.



atitokzatosbabjatcover.jpgMaxim Kiadó - Dream válogatás 2014
316 oldal
Fordította: Lázár Júlia
ISBN:9789632615493


Flavia de Luce, a veszélyesen intelligens tizenegy éves lány szenvedélye a kémia. Zsenialitását gyilkosságok megoldására használja Bishops Lacy-ben. Hű társa a nyomozásban Gladys, a kerékpárja. Elszántságát pedig csak gonosz nővéreinek mesterkedése múlja felül. Most ismét egy rejtélyes bűntény megoldásán fáradozik: a tehetséges bábos, Rupert Porson halálának ügyét próbálja felgöngyölíteni, akit áramütés ért a színfalak mögött. Csupán véletlen vagy kegyetlen gyilkosság? De ki tenne ilyet, és miért? Vajon az őrült nő volt, aki az erdőben él? Vagy Porson bájos, de kiszámíthatatlan asszisztense, Nialla?

A rendőrség a sötétben tapogatózik, de Flavia rájön, hogy valaki megbabrálta az elektromos rendszert a színpadon. A lány nyomozás közben egy másik rejtélyes halálesetet is felderít.És ahogy Flavia követi a nyomokat, az események szépen lassan a helyükre kerülnek, és a lány hamarosan szembe találja magát a bábmester gyilkosával…

covers_352027.jpg
Maxim Kiadó - Dream válogatás 2015
384 oldal
Fordította: Dr. Dávid Katalin Zsuzsanna
ISBN:

Alan Bradley egy elbűvölő regénnyel tér vissza, amelynek főhőse a rettentően okos és rendíthetetlen tizenegy éves nyomozó, Flavia de Luce. A koraérett vegyész mérgek iránti szenvedélyének
köszönhetően deríti ki a Palánkosban történt gaztettek közötti összefüggéseket.
Flavia csak néhány kellemes órát szeretett volna eltölteni Bishop's Lacey-ben a karneválon. Megkéri az idős cigányasszonyt, hogy jósoljon neki kristálygömbjéből, de baklövést baklövésre halmoz, s a jósnő sátra felgyullad. Flavia mindent helyre akar hozni, de tenni vágyásával az elllenkezőjét éri el, szerencsétlenséget hoz a cigányasszony fejére. A jósnőt éjnek évadján támadás éri a saját kordéjában. Vajon ez annak a helyi mendemondának a következménye, hogy őt okolják egy kisbaba évekkel korábbi elrablásáért?
Flaviát nem hagyja nyugodni a dolog, még akkor sem, mikor „hőn szeretett” nyomozótársával, Hewitt felügyelővel kell osztozkodni az ügyön. De hogy kapcsolódik a bűntény az eltűnt csecsemőhöz? Mialatt Flavia ezen töpreng, egy másik holttestre bukkan…
Hűséges kerékpárján, Gladysen járja a vidéket nyomok után kutatva, s eközben találkozik egy elegáns művésznővel, akinek a birtokában van egy igen kivételes tárgy, egy portré, amely segít fényt deríteni a legnagyobb rejtélyre: milyen is Flavia legbelül?


Ha megtetszett most nagy kedvezménnyel megrendelheted :
https://www.facebook.com/DreamValogatas/app_137541772984354
Játék:

Flavia fő szenvedélye a kémia, ehhez kapcsolódik a blogturné játéka. Minden állomáson találtok egy vegyületet, amit meg kell neveznetek a hétköznapi nevén, és ezt a szót kell beírnotok a rafflecopter doboz megfelelő sorába.
Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz! A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésére válaszolni az értesítő emailre. Sok szerencsét!
a Rafflecopter giveaway

0 Reviews:

Post Your Review