Annie Gray: A ​hivatalos Downton Abbey szakácskönyv - Blogturné Klub
SUBTOTAL :
2022 21. Század Kiadó szakácskönyv
Annie Gray: A ​hivatalos Downton Abbey szakácskönyv

Annie Gray: A ​hivatalos Downton Abbey szakácskönyv

2022 21. Század Kiadó szakácskönyv
Rövid leírás:
A Downton Abbey és az angol konyha rajongóinak örömére a 21. Század Kiadó elhozta nekünk a hivatalos szakácskönyvet.

Blogturné Részletek

 




Kiadó: 21. Század Kiadó

Fordító: Hajós Szandra

Műfaj: Szakácskönyv

Terjedelem: 272 oldal

A ​hivatalos Downton Abbey szakácskönyvben több mint száz recept található a Crawley-háztartás étkezéseinek legjavából – az emeleti díszvacsorák fogásaitól a földszinti pástétomokig és pitékig.
Mrs. Patmore ételei a korszak eredeti receptjeinek alapján készültek, ezeket láthattuk a sorozatban, a huszadik század elejének tipikus fogásai közé tartoztak – egyenesen a Downton Abbey konyhájából.
A gyönyörűen tálalt ételek mellé ráadásul Annie Gray ételtörténész ellenállhatatlanul izgalmas betekintést ad annak megértéséhez, hogy miért éppen ezek a fogások voltak a legnépszerűbbek 1912 és 1926 között.
A könyv lapjain több mint száz színes fotó szerepel, egy részük a forgatáson, az eredeti díszletek között készült, ugyanazokkal a poharakkal és porcelánokkal, amelyekért már a sorozatban is rajongtunk.
A szereplőket sem kell nélkülöznünk, idézeteket olvashatunk tőlük, és olyan bennfentes háttér-információkat is kapunk, mint például azoknak a jeleneteknek a leírását, amelyekben az ételek kiemelten fontos szerephez jutnak.
A könyv a recepteket napszakok és alkalmak szerint csoportosítja: reggeli, ebéd, vacsora; délutáni tea, kerti parti; piknik, vadászat, ló- és agárverseny; desszertek és szendvicsek.
Az ünnepi menüben kaviáros pirítós, csirkés vol-au-vent, uborkaleves vagy pisztráng portói mártásban, a szolgálók asztalán tésztába sütött kolbász, marhapörkölt nokedlivel, torták vagy mézeskalács.
Ezentúl semmi nem akadályozhat meg abban, hogy hamisíthatatlan Downton Abbey-estélyt rendezhessünk!
 




A Downton Abbey és az angol konyha rajongóinak örömére a 21. Század Kiadó elhozta nekünk a hivatalos szakácskönyvet, mely Annie Gray ételtörténész kutatómunkájának gyümölcse. Fedezzétek fel velünk ezt a gyönyörű szakácskönyvet! Tartsatok bloggereinkkel, játsszatok velünk és nyerjétek meg a könyv egy példányát a kiadó felajánlásából.

Nyereményjáték

Összekevertük a sorozat szereplőinek nevének betűit, lássuk, ki tudjátok-e bogozni. A helyes megfejtést írjátok be a Rafflecopter doboz megfelelő rubrikájába!

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)




A turné állomásai

 

0 Reviews:

Post Your Review