Agatha Christie: Nem ​zörög a haraszt (Miss Marple 4.) - Blogturné Klub
SUBTOTAL :
2022 Agatha Christie Helikon krimi
Agatha Christie: Nem ​zörög a haraszt (Miss Marple 4.)

Agatha Christie: Nem ​zörög a haraszt (Miss Marple 4.)

2022 Agatha Christie Helikon krimi
Rövid leírás:
Ismerkedj meg te is a Helikon kiadó töretlen népszerűségnek örvendő Agatha Christie sorozatának egyik legfrissebb tagjával, a Nem zörög a haraszttal.

Blogturné Részletek


Kiadó: Helikon

Fordító: Prekop Gabriella

Műfaj: krimi

Terjedelem: 268 oldal

Jerry ​Burton repülőszerencsétlenség után lábadozik. Hála istennek nem lesz nyomorék, de felépüléséig nyugalomra van szüksége, ezért az orvosok vidékre küldik. Húgával, Joannával Lymstockban bérelnek ki egy házat. A városka legfontosabb lakói levizitelnek náluk, és innentől kezdve ők is a társaság köreibe tartoznak. Ennek első jele, hogy undorító névtelen levelet kapnak. A helyi orvos szerint kapott már ilyet mindenki, de baj csak akkor lesz belőle, ha egyszer véletlenül telibe talál a levélíró. De tudjuk, nem zörög a haraszt… És a haraszt addig zörög, amíg valaki öngyilkos nem lesz. Búcsúlevelet is hagy, Jerry pedig a szükséges nyugalom helyett egyre fokozódó izgalmak között találja magát. Mi állhatott az utolsó névtelen levélben, hogy a címzett ennyire végleges módot keresett a szabadulásra? A kisváros felbolydul, mindenhol csak erről beszélnek. A levelek meg csak jönnek, jönnek… Nyomoz a helyi rendőrség, bekapcsolódik a Scotland Yard névtelen levelekkel foglalkozó nyomozója, töri a fejét a helyi lelkész felesége, Mrs. Dane Calthrop. Szerencsére felbukkan a környéken egy idős hölgy, aki szívesen kötöget és pletykál. Miss Marple szokás szerint mindent kiderít. Agatha Christie egyik legkedvesebb műve volt ez, amin nem kell csodálkozni: remek alakok egy tökéletesen megrajzolt kisvárosban, kellően bonyolult bűntény izgalmas megfejtéssel.

A Helikon kiadó Agatha Christie sorozata évek óta töretlen népszerűségnek örvend, nem véletlenül. Évente tíz kötet jelenik meg, mesés borítókkal a krimi koronázatlan királynőjétől. Ezúttal a legutóbbi megjelenések egyikét, a Nem zörög a harasztot mutatjuk be közelebbről, s ha velünk tartasz, nyerhetsz is belőle egy példányt!

Nyereményjáték

Játékunkban ezúttal Miss Marple-höz hasonló nyomozónőket fogunk keresni. Feladatod annyi, hogy az idézet alapján felismerd, melyik detektívhölgyre gondoltunk az adott állomáson, s írd meg a Rafflecopter megfelelő sorába. (Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


A turné állomásai

0 Reviews:

Post Your Review