Ted Chiang: Életed története és más novellák - Blogturné Klub
SUBTOTAL :
2016 Agave novella sci-fi Ted Chiang
Ted Chiang: Életed története és más novellák

Ted Chiang: Életed története és más novellák

2016 Agave novella sci-fi Ted Chiang
Rövid leírás:

Blogturné Részletek


A sci-fi kedvelőit évek óta rabul ejti Ted Chiang képzelőereje és kreativitása, mely által újra és újra bebizonyítja, hogy lehet még újat alkotni a műfajban. Az Agave Könyvek jóvoltából most a szerző egy teljes novellás kötete jutott el a magyar olvasókhoz, amely természetesen felkeltette a Blogturné Klub tagjainak érdeklődését is. Kövessétek turnénkat, mely során három blogger ismertet meg titeket ezzel a nem mindennapi kötettel, és még a könyvet is megnyerhetitek!

Kiadó: Agave Könyvek
Fordító: Pék Zoltán, Török Krisztina, Galamb Zoltán, Juhász Viktor, Huszár András
Műfaj: science fiction
Terjedelem: 320 oldal

Az Életed története és más novellák a létező legkülönbözőbb helyekre nyújt betekintést. Egy bábeli torony összeköti a Földet az égbolttal. A miénkhez nagyon hasonlító világban az angyali látogatások a mindennapi élet rémisztő és egyben csodálatos történései. Tudósok felfedeznek egy nem e világi nyelvet, ami alapjaiban változtatja meg a gondolkodásunkat és érzékelésünket az időről és a valóságról. Az idegi áramkörökben végzett apró módosítással eltörlődik a testi szépség alapján történő megkülönböztetés. Ted Chiang nyolc novellát tartalmazó, háromszoros Nebula-, valamint Hugo-, Locus-, Theodore Sturgeon- és Sidewise-díjas gyűjteményét sokan az új évezred legfontosabb novelláskötetének tartják. Szerzője a sci-fit olyan oldaláról ragadja meg és ábrázolja, ahogy előtte még senki más nem tette. Az Életed története című novellából Érkezés címmel Denis Villeneuve forgatott 2016-ban nagy sikerű filmet Amy Adams, Jeremy Renner és Forest Whitaker főszereplésével.
  



Nyereményjáték



Az egyik a kötetben szereplő és egyben a könyv címadó novellából, az Életed történetéből idén került a mozikba a nagyszabású mozifilm, az Érkezés. A játékban további olyan science fiction és fantasy filmeket kell megfejtenetek, melyek novellákon alapulnak. Minden állomáson egy jellegzetes jelenetet fogtok találni az adott filmből, és megoldásként a film címét várjuk tőletek.

Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

RAFI

A turné állomásai

0 Reviews:

Post Your Review