Elena Ferrante: Briliáns barátnőm - Blogturné Klub
SUBTOTAL :
családregény Elena Ferrante Nápolyi regények Park Kiadó
Elena Ferrante: Briliáns barátnőm

Elena Ferrante: Briliáns barátnőm

családregény Elena Ferrante Nápolyi regények Park Kiadó
Rövid leírás:

Blogturné Részletek

A titokzatos Elena Ferrante bestsellere, a Briliáns barátnőm a Park Könyvkiadó gondozásában végre magyarul is olvasható. Természetesen, mi sem maradhatunk le a Nápolyi regények sorozatról! A Blogturné Klub három bloggere mutatja be Nektek a könyvet, s ha a turnéval tartotok, megnyerhetitek a könyv egy példányát!

Kiadó: Park Könyvkaidó
Fordító: Matolcsi Balázs
Műfaj: családregény
Terjedelem: 360 oldal

Fülszöveg: Ferrante-láz ​​(Ferrante fever) így nevezték a jelenséget, amely pár éve a Nápolyi regények megjelenésekor végigsöpört a világon. A híradások szinte mindegyike megemlítette a szerző személyét körüllengő homályt, ugyanis az Elena Ferrante írói álnév. A mai napig nem tudni, hogy kit takar, bár a tetralógia sikerének köszönhetően a találgatások megszaporodtak. Olyannyira, hogy a napokban bejárta a nemzetközi és a hazai sajtót Claudio Gatti oknyomozó újságíró cikke, amelyben számos adattal alátámasztva felfedni véli a szerző kilétét.
Elena Ferrante nagy fába vágja a fejszét, a mozgalmas egyéni történetek után ezúttal két nápolyi lány, Lila Cerullo és Elena Greco évtizedeken át tartó barátságáról mesél, az ötvenes évektől napjainkig.
A tetralógia Első Könyve, a Briliáns barátnőm a két főszereplő kislány- és kamaszkorát, valamint számos mellékszereplő életét írja le Nápoly egyik szegény lakótelepén.
A szerző lépésről lépésre követi a két lány nővé érését, személyiségfejlődését, egymásra gyakorolt hatását, szövetségük és rivalizálásuk történetét, a jó és rossz érzéseket, melyek évtizedeken át alakítják szoros barátságukat. Bemutatja továbbá több mint ötven év kulturális és szociális változásait, melyek hatásai átalakítják a városrészt, Nápolyt, Olaszországot és kettejük viszonyát. Mindezt a szerzőtől megszokott lendülettel és könyörtelen alapossággal, ugyanakkor különleges, egyszerre mély és könnyed, olvasmányos stílusban.
Többet nem szeretnénk elárulni, hogy ne rontsuk el az olvasás örömét.
Bárcsak sose érne véget, kívánja az olvasó. És nem is ér véget. Jobban mondva amikor ez a kötet befejeződik, ahogyan Lila és Elena gyermek- és kamaszkora, újabb nagy változások küszöbén állunk, melyek összekuszálják a két szívbéli barátnő életét. Az elkövetkező időket, a fiatalságtól egészen az időskorig, további három regény mutatja be. A megszállott olvasónak ez is élvezetet nyújt: a várakozás, a vágyakozás a folytatás után, a reménykedés, egy kis öröm a közeli jövőben napjaink megannyi keserűsége között.

Elena Ferrante a Tékozló szeretet és az Amikor elhagytak szerzője, mindkét könyvéből film készült, Mario Martone, valamint Roberto Faenza rendezésében. La Frantumaglia (Gondolatgomolygások) című műhelynaplója saját írói tapasztalatairól beszél. 2006-ban jelent meg Nő a sötétben című regénye, 2007-ben pedig a gyerekeknek szóló La spiaggia di notte (Éjjeli strand).
 
  




Nyereményjáték


Elena Ferrante nem csupán a Briliáns barátnőmmel vonta magára az olvasók figyelmét, hanem azzal is, hogy népszerű könyvét álnéven jelentette meg. Az irodalom számára nem ismeretlen ez, hiszen sokan hagyták, hogy valódi kilétüket homály fedje. A regényhez tartozó játékunkban minden állomáson egy-egy könyvborítót fogtok látni, melyeken nem látszik az alkotó neve. A könyveket mind-mind álnéven publikáló szerzőtől válogattuk. A feladatotok, hogy a cím alapján kitaláljátok a szerzőt, és annak valódi (!) nevét írjátok a Rafflecopter megfelelő sorába.


Figyelem! A beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Kérjük, hogy levelünkre 72 órán belül válaszoljatok, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk! A kiadó csak magyarországi címre postáz.

a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai

12.11. - Szembetűnő
12.13. - Könyvvilág
12.15. - Olvasónapló

0 Reviews:

Post Your Review