Marie Benedict - Victoria Christopher Murray: Belle, a könyvtár királynője - Blogturné Klub
SUBTOTAL :
2022 Libri kiadó Marie Benedict történelmi fikció
Marie Benedict - Victoria Christopher Murray:  Belle, a könyvtár királynője

Marie Benedict - Victoria Christopher Murray: Belle, a könyvtár királynője

2022 Libri kiadó Marie Benedict történelmi fikció
Rövid leírás:
Marie Benedict ismét egy izgalmas nőről írt történelmi regényt. Belle da Costa Greene a leghíresebb magánkönyvtáros volt a XX. század első felében.

Blogturné RészletekKiadó:  Libri

Fordító: Bakonyi Berta

Műfaj:   Történelmi regény

Terjedelem: 464 oldal

Belle ​da Costa Greene kivételes műveltséggel és hibátlan ízléssel megáldott fiatal nő, aki egy nap hihetetlen lehetőséget kap az élettől. A félelmetes hírű bankár, J. P. Morgan magánkönyvtárost keres, valakit, aki segíthet neki az egyedülálló kéziratok és a ritka műkincsek beszerzésében. Belle elnyeri az állást, és rátermettségével, szakmai tudásával kivívja munkaadója megbecsülését. A lány előtt csakhamar minden ajtó kitárul, és otthonosan mozog New York legelőkelőbb szalonjaiban éppúgy, mint a műkincspiacon, egy olyan világban, ahol korábban kizárólag férfiak voltak képesek érvényesülni. A sikernek azonban komoly ára van. Belle ugyanis súlyos titkot őriz: a valódi neve Belle Marion Greener, a lánya annak a Richard Greenernek, aki a Harvard első színes bőrű hallgatójaként, majd elszánt feketejogi aktivistaként szerzett hírnevet. Ahhoz, hogy megtartsa állását és a legfelsőbb körökben kivívott pozícióját, Belle-nek súlyos áldozatot kell hoznia. El kell távolodnia a családjától, meg kell tagadnia a gyökereit, és még a hozzá legközelebb állókat sem fogadhatja bizalmába. Megéri azonban ilyen terhet cipelni azért, hogy teljesüljenek az álmai? A Belle, a könyvtár királynője egy különleges személyiség története, aki egy olyan világ megkerülhetetlen alakjává vált, amelyik, ha tisztában lett volna valódi kilétével, sosem ismerte volna el a képességeit.
 


Marie Benedict Victoria Christopher Murray segítségével ismét egy izgalmas nőről írt történelmi regényt. Belle da Costa Greene a leghíresebb, legelbűvölőbb és legrejtélyesebb magánkönyvtáros volt a XX. száza első felének New Yorkjában. Hogy mi volt a titka azt megtudhatjátok, ha bloggereinkkel tartatok és még meg is nyerhetitek a kötetet, amit a Libri Kiadó jelentetett meg.

Nyereményjáték

Amerikában nagyon sok a J.P. Morgan Könyvtárhoz hasonló létesítmény van: magángyűjtemények, ahol hatalmas, különleges könyvkollekciókat bocsátanak kutatók rendelkezésére. Ezek közül néhány leírását olvashatjátok a blogokon. Feladat: a Rafflecopter megfelelő sorába beírni az intézmény/könyvtár nevét.  
 
Figyelem! A kiadó csak Magyarország területére postáz, a nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.


A turné állomásai

 

0 Reviews:

Post Your Review