Asha Lemmie: Ötven szó az esőre - Blogturné Klub
SUBTOTAL :
2022 Asha Lemmie Libri kiadó Ötven szó az esőre történelmi fikció
Asha Lemmie: Ötven szó az esőre

Asha Lemmie: Ötven szó az esőre

2022 Asha Lemmie Libri kiadó Ötven szó az esőre történelmi fikció
Rövid leírás:
Az Ötven szó az esőre idén a Libri Kiadó jóvoltából jelent meg, ha pedig bloggereinkkel tartotok, akkor egy példányt is nyerhettek a kötetből.

Blogturné RészletekKiadó: Libri Kiadó

Fordító: Nagy Gergely

Műfaj: történelmi fikció

Terjedelem: 480 oldal

„Nem ​kérdezősködsz, nem küzdesz, nem ellenkezel.” 1948-ban ezzel az intelemmel hagyta az anyja a nyolcéves Norikót a nagyhatalmú Kamiza család birtokának a kapujában. És Nori szót fogad. Nem kérdezi, miért hagyta el az anyja, sem azt, miért zárják egy padlásszobába, és zokszó nélkül tűri a mindennapos vegyszeres fürdőket, amivel ki akarják fehéríteni a bőrét. Nori szerelemgyerek, egy japán nemesúr ágyasának és egy afroamerikai katonának a lánya. Rideg nagyanyja gyűlöli, mert a létezése foltot ejtett a család becsületén, és csak azért fogadja be, hogy elrejtse a világ elől. Az intelligens kislány pontosan érzi, hogy a mássága az oka az elutasításnak, és mindenben engedelmeskedik. Amikor három év múlva váratlanul megjelenik a birtokon a néhány évvel idősebb féltestvére, Akira, a két gyerek között erős kötelék szövődik. A tehetséges hegedűművész fiú tanítgatja a húgát, és a zenén keresztül új világ tárul Nori elé, ami végérvényesen megváltoztatja mindkettőjük életét. Nori ráébred, hogy igenis van helye a világban, és bármily nagy árat fizet is érte, érdemes harcolnia a szabadságáért.

 


Asha Lemmie lenyűgöző szépségű regénye egy nehéz sorsú japán lányról szól, akinek a gyermek- és fiatalkorát követhetjük végig a kötetből. Az Ötven szó az esőre idén a Libri Kiadó jóvoltából jelent meg, ha pedig bloggereinkkel tartotok, akkor egy példányt is nyerhettek a kötetből.

Nyereményjáték

Az Ötven szó az esőre nagyrészt Japánban játszódik, ezért a játékunkban híres japán szerzőktől idézünk. Ha rájöttél, hogy melyik szerző vetette papírra az állomásokon található gondolatokat, akkor nincs más dolgod, mint beírni a nevét a Rafflecopter dobozba, és máris esélyed van rá, hogy nyerj! (Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


A turné állomásai

  • 09. 20. Ambivalentina

 

0 Reviews:

Post Your Review