Lőrinc László 25 ​szelfi a felvilágosodás korából - Blogturné Klub
SUBTOTAL :
2021 gyermekkönyv ismeretterjesztő Kolibri Kiadó Lőrinc László
Lőrinc László 25 ​szelfi a felvilágosodás korából

Lőrinc László 25 ​szelfi a felvilágosodás korából

2021 gyermekkönyv ismeretterjesztő Kolibri Kiadó Lőrinc László
Rövid leírás:
Lőrinc László és Rátkay Kornél ismét napjainkra ültetnek át egy történelmi korszakot: a Felvilágosodást.

Blogturné Részletek


Kiadó:  Kolibri

Műfaj: ifjúsági ismeretterjesztő

Terjedelem:  158 oldal


Fülszöveg

Merj ​a magad értelmére támaszkodni! – szólt a felvilágosodás jelmondata, és mi is erre bátorítjuk az olvasót: a nagy sikerű 25 szelfi-sorozat 3. kötetét is kritikus gondolkodással forgassa (és közben persze legyen nyitott a humorra). Ezúttal a török kiűzése utáni 130 év szereplői lépnek elénk: akad közöttük átutazó művész és betelepülő jobbágy, a népre rátelepülő és a népet felemelő uralkodó, híres feltaláló és gyári munkás, forradalmár és áruló (aki néha egy és ugyanaz a személy). Kiderül például, miről folytatott kommentháborút Kazinczy és Batsányi, hogyan működött Kempelen Farkas sakkautomatája, milyen praktikákkal védekeztek eleink a pestis ellen, miért kell Beethoven egyik művét szemüvegben előadni, milyen lelkiállapotban írta Kölcsey a Himnuszt, kik ültek a szabadkőművesek titkos páholyaiban, elmesélhető-e vajon II. Rákóczi Ferenc és II. József élete képregényben (eláruljuk, igen). A fejezetek végén található Hogy volt, hogy nem volt… nos, felér egy igazi megvilágosodással: itt derül fény a kommentek igazságtartalmára és a kommentelők személyére, egy izgalmas történelmi kor eseményeinek fontos összefüggéseire.





Lőrinc László történelemtanár folytatja rendhagyó ismeretterjesztő sorozatát, az Árpád házi és a török kori szelfik után kiderül hogy vajon mit osztottak volna meg a közösségi médián a felvilágosodás idején élő akalok életük meghatározó eseményeiről. A Kolibri Kiadó gondozásában megjelent szórakoztató történelemkönyv alapvetően iskolásoknak készült de az idősebb generáció számára is nagyon szórakoztató lehet. A blogturné három állomásán bloggereink is megosztják veletek, mit szerettek benne. Játsszatok velünk, és nyerjetek egy példányt a kötetből!


Nyereményjáték

Mostani feladványunkban a könyv és a felvilágosodás korának egy-egy szereplőjét bújtattuk el az értékelések sorai közé. A feladatotok, hogy megtaláljátok a kiemelt betűket, és a helyes sorrendbe téve beírjátok őket a rafflecopter doboz megfelelő helyére.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai

0 Reviews:

Post Your Review