Janet Skeslien Charles: A párizsi könyvtár - Blogturné Klub
SUBTOTAL :
2021 II. világháború Libri kiadó regény Történelmi
Janet Skeslien Charles: A párizsi könyvtár

Janet Skeslien Charles: A párizsi könyvtár

2021 II. világháború Libri kiadó regény Történelmi
Rövid leírás:
Janet Skeslien Charles történelmi regénye két idősíkon játszódva fedi fel a benne rejlő titkokat.

Blogturné RészletekKiadó: Libri

Fordító:  Csáki Judit

Műfaj:  történelmi regény

Terjedelem: 472 oldal

1939-et írunk, és Odile Souchet, a fiatal párizsi lány nem is lehetne boldogabb: felveszik könyvtárosnak az impozáns Amerikai Könyvtárba, és a jóképű Paul személyében a szerelem is rátalál. A náci csapatok bevonulása azonban egy csapásra véget vet az idillnek, és Odile világa összeomlani látszik. Hogy megmentse mindazt, ami fontos a számára, munkatársaival csatlakozik az ellenálláshoz, és úgy harcol, ahogy lehetőségei engedik: a könyvek segítségével. Heroikus küzdelmük ellenére Odile-nek hamarosan szembe kell néznie a szörnyű igazsággal: valaki elárulta. 1983: Lily, a Montanában élő magányos kamasz lány felfigyel idős szomszédjukra, Mrs. Gustafsonra, akit a helyiek csak úgy hívnak, „a háborús menyasszony”. Ki ez a rejtélyes nő, és miért költözött a kisvárosba, ahová látszólag semmi sem köti? Lily kutatni kezd az öreg hölgy múltja után, és egyre több közös vonást vél felfedezni kettejük között. Egy nap sötét titokra bukkan, amely az egész addigi életüket megváltoztathatja… Janet Skeslien Charles lebilincselő regénye varázslatos óda a könyvekhez, a barátsághoz, Párizshoz, és nem utolsósorban azokhoz a hétköznapi hősökhöz, akik sokszor ott munkálkodnak, ahol a legkevésbé sejtenénk.
 
Janet Skeslien Charles történelmi regénye két idősíkon játszódva fedi fel a benne rejlő titkokat. A főhősnők mellett nagyon fontos szerepet kapnak benne a könyvek és könyvtárak, úgyhogy igazi könyvmoly csemege a történet. Ha bloggereinkkel tartatok megnyerhetitek a Libri Kiadó által felajánlott könyvet is.

Nyereményjáték

Mivel a könyvben fontos szerepet játszik a könyvtár, mint intézmény, a játék is ide kalauzol benneteket. Minden állomáson egy magyarországi könyvtárról találtok képet, megfejtésnek a könyvtár nevét kell beírni a Rafflecopter megfelelő sorába. Figyelem! A kiadó csak Magyarország területére postáz, a nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.


A turné állomásai

0 Reviews:

Post Your Review