Angie Thomas: The Hate U Give - A gyűlölet, amit adtál - Blogturné Klub
SUBTOTAL :
2017 Gabo Kiadó ifjúsági Young Adult
Angie Thomas: The Hate U Give - A gyűlölet, amit adtál

Angie Thomas: The Hate U Give - A gyűlölet, amit adtál

2017 Gabo Kiadó ifjúsági Young Adult
Rövid leírás:

Blogturné RészletekAngie Thomas első regénye nagyon fontos témákat dolgoz fel, a rasszizmustól a rendőri brutalitáson át a drogozásig. A nagy kritikai elismeréseket és lelkes olvasói kritikákat kapott regény magyarul a Gabo kiadó gondozásában jelent meg. Ha velünk tartasz a blogturnén akkor egyike lehetsz azon szerencséseknek, akik megnyerik a kiadó által felajánlott három példány egyikét.


Kiadó: Gabo
Fordító: Benedek Leila
Műfaj: young adult
Terjedelem: 424 oldal

A tizenhat éves, színes bőrű Starr kettős életet él: az egyik világa a gettó, ahol felnőtt, a másik pedig a menő, külvárosi elitgimi. A két élete közti egyensúly akkor bomlik meg, amikor Starr szemtanújává válik, ahogy legjobb barátját, a fegyvertelen Khalilt lelövi egy rendőr. Minden, amit Starr ezek után mond, felhasználható ellene: tönkreteheti a helyet, ahol él, önmagára és szeretett családjára is veszélyt jelent.

A történetet a Black Lives Matter-mozgalom inspirálta, amely az afroamerikaiakkal való egyenlő bánásmódért küzd. Ebben az izgalmas és erőteljes regényben megismerhetünk egy fiatal lányt, aki pontosan ezért harcol.
Angie Thomas Jacksonban, Mississippi államban született és nőtt fel; jelenleg is ott él. Korábban rappelt, legnagyobb sikereként tartja számon, hogy megjelent róla egy cikk (képpel együtt) a Right-On tinimagazinban. Kreatív írást tanult a Belhaven Egyetemen és egy nem hivatalos diplomával is rendelkezik hiphopból. Mai napig rappel, ha kedve tartja. A The Hate U Give az első regénye. A könyvből a Fox készít filmet George Tillman rendezésében, és Amandla Stenberg (Az éhezők viadala) főszereplésével.
  
NyereményjátékI
Mivel Starr életében fontos szerepet játszik a zene, ehhez kötődik a játékunk is. A regényben szereplő dalok közül néhány szövegét lefordítottuk magyarra. A megfejtéshez az eredeti előadót és címet kell beírni a Rafflecopter megfelelő sorába.

Figyelem! A beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai

07. 24. Olvasónapló
07. 26.  Könyvvilág

0 Reviews:

Post Your Review