BtK interjú - Wendy Higgins - Blogturné Klub
SUBTOTAL :
2013 Interjú
BtK interjú - Wendy Higgins

BtK interjú - Wendy Higgins

2013 Interjú
Rövid leírás:

Blogturné Részletek



Az Angyali gonosz blogturné apropójából Wendy Higgins válaszolt néhány kérdésünkre. Következzen hát a Blogturné Klub interjúja az írónővel!


A Sweet Evil-ben hangsúlyos szerepe van a démonoknak és a Pokol hercegeinek. Rendkívül érdekes és átfogó képet kapunk róluk. Sok kutatómunkát igényelt, hogy ilyen részletességgel tudd bemutatni őket?


Folytattam egy kis kutatást az angyalok- meg a bukott angyalok mitológiájáról, és elolvastam minden bibliai verset róluk. Magával ragadó volt, és nagyon élveztem, hogy megalkothattam a saját verziómat a történetben.




A történetben olyan témák is felbukkannak - kisebb-nagyobb jelentőséggel -, mint az erőszak, szex, prostitúció, alkohol és a drogok. Kevés író meri bevállalni, hogy ilyen megosztó dolgokról is írjon, holott ezek szerves részei (sajnos) az életnek. Nem tartottál attól, hogy miként fogadják ezt majd az olvasók? Vagy Anna és néhány másik szereplő gondolatai, melyek azt sugallják, hogy ezek bizony nem helyes dolgok, ezt hivatottak ellensúlyozni?

Ezek nagyon kényes témák, különösen egy tiniknek szóló regényben, ezért olyan ízlésesen kellett megjelenítenem őket, amennyire ez lehetséges, és óvatosnak kellett lennem, hogy ne legyek ítélkező és prédikáló. Persze aggaszt az emberek véleménye, de szerintem a legtöbben, akik olvasták a könyvet, megértik. Megértik, hogy én csak úgy próbáltam megmutatni ennek a világnak a valóságát, amilyen. Mind látjuk ezt. Mind ismerjük. Érdekes nézni, ahogyan a karakterek megküzdenek ezekkel a dolgokkal.


A regény során Kaidan és Anna kocsival vág neki, hogy megtegyék a Los Angelesig tartó hosszú utat, közben pedig csodálatos helyeken hajtanak át. Van olyan helyszín, ahol te is szívesen megálltál volna, hogy jobban körülnézhess? 

Gyerekként én is végigcsináltam ezt az utazást (persze nem egy szexi pasival, csak a családommal, haha). Imádtam azt az utat, és mindig is tudtam, hogy egyszer majd bele akarom írni az egyik történetembe. És ahogy Anna, én is a Grand Canyont szerettem volna megnézni.



Anna mindenképp szerette volna megnézni a Grand Canyon-t, csakhogy erre nem került sor az első részben. Elárulod nekünk, hogy végül eljut(nak) oda?

Nos, nem szeretnék sok részletet elárulni, de annyit elmondhatok, hogy Anna eljut a Grand Canyonhoz a harmadik könyvben… ;)


Jay-t és Annát szoros, évek óta tartó barátság fűzi össze. Te hiszel abban, hogy létezhet fiú és lány közti barátság?

Igen, hiszek. Persze bonyolulttá válhat, ha az egyik fél elkezd többet érezni, ami elég gyakran meg is történik. De hiszek benne, hogy lehet barátság bármilyen nemű, rasszú, korú stb. emberek között. Csak a kölcsönös törődésre van szükség és arra, hogy érdekeljen a másik jóléte.


Van olyan karakter, akit egy kicsit jobban megkedveltél, vagy egyformán szereted mindet?

Mindegyiküket igazán szeretem, de Kaidan egy kicsikét nagyobb darabot lopott el a szívemből, már a kezdetektől. Ő nagyon összetett és a határaimig kényszerített, mint írót. 


Van valamilyen szokásod írás közben?

Egyedül kell lennem, és teljes nyugalomra van szükségem. A legjobban az ágyamban szeretek írni vagy a kanapén, amikor senki sincs otthon.


Végezetül, szeretnél üzenni a magyar olvasóidnak?  

Nagyon izgatott vagyok, hogy egy magyar kiadó megvette az Angyali gonoszt! Az az álmom, hogy minél több emberhez eljusson ez a történet a világon, és minden magyar olvasónak nagyon hálás vagyok, akit érdekel a történet és hajlandó adni neki egy esélyt. Nagyon várom, hogy beszélhessek veletek online. Jó olvasást, Magyarország! :-)


Köszönjük az interjút és a válaszokat Wendy-nek!

 

0 Reviews:

Post Your Review