Zalka Csenge Virág: A Varjúherceg - Blogturné Klub
SUBTOTAL :
2021 mesegyűjtemény mesekönyv Móra Kiadó népmese
Zalka Csenge Virág: A Varjúherceg

Zalka Csenge Virág: A Varjúherceg

2021 mesegyűjtemény mesekönyv Móra Kiadó népmese
Rövid leírás:

Blogturné Részletek

Kiadó: Móra

Műfaj: mesegyűjtemény

Terjedelem: 208 oldal

Úgy ​szeretlek, édesapám, mint a sót! Ismerős mondat, ugye? Ezúttal azonban nem a magyar király legkisebb lánya felel így – ahogy azt gyerekkorunkban megszokhattuk –, hanem a török padisah legkisebb fia. Vajon az ő sorsa is úgy alakul, mint a magyar királylányé? Vagy ezúttal máshogy kanyarodik a történet? Kiderül dr. Zalka Csenge Virág legújabb mesegyűjteményéből. A varjúherceg meséi ugyanis egyszerre kínálják az otthonosság és a felfedezés örömét. Az olvasó számára ismerős népmesék itt közölt, távoli változatai közel hozzák a világ népeit. Megmutatják, mennyi hasonlóság van közöttünk, de azt is, milyen lenyűgözően sokfélék vagyunk. Hiszen Hamupipőke néha fiú, és a három kismalac kalandjai olykor erdei manókkal esnek meg. Így még izgalmasabb! Sorozatunk első része, a Ribizli a világ végén – Régi magyar népmesék mai gyerekeknek 2020-ban Év Gyerekkönyve díjat kapott. A kalóz királylány – Nemzetközi népmesék mai gyerekeknek után itt a harmadik kötet, benne ismerős ízek és a nemzetközi mesekincs sava-borsa. 2020-ban dr. Zalka Csenge Virág kapta az Év Gyerekkönyv írója díjat a Ribizli a világ végén című mesegyűjteményért. A sorozat A kalóz királylány című kötettel folytatódott, a legújabb kötet pedig A varjúherceg című kötet. A szerző gyakorló mesemondó, így a hagyományos történeteket a mai közönség érdeklődésének megfelelően válogatja és fogalmazza újra közérthető és szerethetően mai nyelven. Eközben megőrzi és továbbadja a mesék eredeti cselekményét, fontos kérdéseit és évszázadokon át őrzött, ma is elgondolkodtató, változatos kincseit.

 



A Ribizli a világ végén és A kalóz királylány után ismét mesegyűjteményt olvashatunk Zalka Csenge Virág jóvoltából a Móra kiadónál. A Varjúherceg című válogatás közismert népmesék kevésbé ismert változatait tartalmazza a világ minden tájáról, így a libanoni Hófehérkétől kezdve az indiai Csipkerózsikáig mindenféle különlegességet olvashatunk benne. Tartsatok velünk, ha kíváncsiak vagytok, mit gondolunk a könyvről!

Nyereményjáték

A játékunk keretében minden állomáson megtaláljátok egy-egy ismertebb népmese kellékeit. Ezek alapján kell kitalálnotok, melyik mesére gondolhattunk – de mivel egynek több variációja is létezik, ezért nem csupán egy jó megoldás van.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

A turné állomásai

0 Reviews:

Post Your Review