Nyerj páros jegyet A hetedik fiú premier előtti vetítésére! - Blogturné Klub
SUBTOTAL :
a hetedik fiú mozijegy nyereményjáték
Nyerj páros jegyet A hetedik fiú premier előtti vetítésére!

Nyerj páros jegyet A hetedik fiú premier előtti vetítésére!

a hetedik fiú mozijegy nyereményjáték
Rövid leírás:

Blogturné Részletek

Karácsonykor jön a hazai mozikba Joseph Delaney nagysikerű Wardstone krónikák c. ifjúsági sorozata alapján készült "A hetedik fiú" című fantasy. A film olyan nagy neveket sorakoztat fel, mint Jeff Bridges (Gregory mester), Ben Barnes (Tom Ward), Julianne Moore (Malkin Anya) és mindenki Jon Snow-ja, Kit Harington (Billy Bradley).

Az UIP Duna Film és a Könyvmolyképző kiadó jóvoltából 9 darab páros jegyet sorsolunk ki A hetedik fiú című film premier előtti vetítésére! Bővebben a bejegyzés alján.

A filmről maga a könyvsorozat szerzője is írt nemrég a blogján, ennek fordítását lejjebb olvashatjátok.

A Filmről:

Egy régmúlt korban gonosz erő készül elszabadulni, mely újra felszítja a háborúságot az emberiség és a természetfeletti erők között. Gregory Mester egy lovag, aki századokkal ezelőtt foglyul ejtette a gonosz erőkkel bíró boszorkányt, Malkin Anyát. Azonban a boszorkány megszökött, és most bosszút forral. Malkin Anya összehívja a követőit minden inkarnációjából, és szörnyű haragját a gyanútlan világra akarja zúdítani. Csak egy valaki állhat az útjába: Gregory Mester.
Gregory szemtől szembe kerül a gonosszal, melynek eljövetelétől mindig is rettegett. A következő teliholdig meg kell tennie azt, ami általában évekig tart: be kell tanítania új tanítványát, Tom Wardot, hogy legyőzhesse a semmihez sem fogható sötét mágiát. Az emberiség utolsó reménye a hetedik fiú hetedik fia.

Országos bemutató: 2014. december 25.

Premier előtti vetítés ideje és helye:
december 22-én (hétfőn) 19 órakor kezdődik az Aréna Pláza mozi 9-es termében!



Joseph Delaney, a Wardstone-krónikák szerzője már látta a filmet és írt is róla egy bejegyzést a blogján, ennek a fordítását olvashatjátok lentebb.

A Szerző Véleménye
November 27-én, csütörtökön A Hetedik fiú egy különleges vetítésén vettem részt Párizsban, amit a Universal Studios egyik kicsi, privát mozijában tartottak. Ebben a bejegyzésben az első véleményemet olvashatjátok a filmről; ezek a ‘Wardstone-krónikák’ szerzőjének első gondolatai a könyve filmes adaptációjáról. Természetesen spoiler-mentesen. Nem akarok lelőni semmilyen poént, vagy elrontani az élményét azoknak, akik olvassák és tervezik, hogy megnézik a filmet.

A kulcsszó az “adaptáció”. Nem arról van szó, hogy a szöveget egyszerűen átkonvertálják képekké és hangokká. Az egészet átformálták. Ez elkerülhetetlen, hiszen a projekt évekig tartott, három rendezőt és jó néhány forgatókönyvírót fogyasztott el. A változás elkerülhetetlen.

Jó film lett?
A válaszom: igen. Én élveztem.

Látványos?
A válaszom: igen. 3D-ben láttam, és egy rakás akció, viszály és harc van benne. Mindenféle sötét lény ugrik le a vászonról, hogy eltávolítsa a fejed, a szíved és talán még a hüvelykujjcsontodat is. És persze vannak boszorkányok: sok-sok boszorkány. 

A színészek is jók?
A válasz: igen. A szereplőgárda jól teljesít. Jól játszák a szerepüket. Nem is vártam tőlük mást. Jeff Bridges igen meggyőző Szellem és kegyetlenebb, mint a könyvbéli John Gregory. Jeff maximalista szinész. A Vancouver-i forgatáson (még 2012-ben) volt szerencsém látni, ahogy újra és újra eljátszott egy akció jelenetet, egészen addig, amíg tökéletes nem lett.
Julianna Moore veszélyes és karizmatikus Malkin Anya, aki méltó ellenfele a Szellemnek. Az egyetlen fenntartásom, hogy nem láttam sem kukacokat a hajában, sem mocskot a ruháján. És egyetlen patkány vérét sem szívja ki.
Alicia Vikander csábos Alice, aki Tom iránti érzései és anyja, illetve Malkin Anya sötét uralma közt hánykolódik. Csakúgy, mint a könyvbéli Alice Deane, arra törekszik, hogy helyesen cselekedjen.
Ben Barnes egy nagyszerű akció hős, ő az igazi sztárja a "Hetedik fiúnak". Megbocsátom azt a tényt, hogy valamivel idősebb, mint a könyvbeli fiú. Játszhatná a 17 éves Tom Wardot az új sorozat első részének - A New Darkness - adaptációjában. Az lehetne a folytatása ennek a filmnek.

Élvezni fogjuk a filmet?
A válasz: igen - de, ha olvastad és szereted a könyveket, elfogulatlanul és nyitottan ülj be a moziba. Három ember véleményét kérdeztem meg a filmről. Az első kettő újságíró volt. Egyiküknek nem tetszett annyira, neki jobban tetszettek a könyvek; amúgy is sokkal jobban szereti a könyvek világát. A másik imádta a filmet; ő egy olyan újságíró, aki filmekről ír kritikát. Ő úgy nézte és elemezte, mint filmet a filmek közt. A harmadik ember egy kisfiú volt, Robin, aki nagy rajongója a könyvsorozatnak. Benne volt a pakliban az a veszély, hogy csalódik az adaptációban. Rengeteg olyan film van, ahol a könyv rajongói utálták a belőlük készült filmet.”

Mit mondott Robin?
Robin azt mondta, hogy a film nagyon jó volt és élvezte.
Szóval menjetek és nézzétek meg, próbáljatok meg nyitottak lenni a változásra és élvezzétek.


Ha az elsők között szeretnéd megnézni itthon a filmet, nincs más dolgod, mint:
  • Válaszolj helyesen az alábbi kérdésekre. A válaszokat neveddel, címeddel és telefonszámoddal együtt küldd el a blogturneklub@gmail.com e-mail címre legkésőbb december 18-án 15 óráig
  • Arra kérünk benneteket, hogy CSAK akkor vegyetek részt a játékban, ha BIZTOSAN el is tudtok menni a vetítésre!
  • Egy ember csak egy e-mail címmel játszhat!
  1. Sorolj fel két másik könyvet, aminek az adaptációjában Ben Barnes szerepelt!
  2. Hogy hívják a a Tartomány leggonoszabb boszorkányát, akit Julianne Moore alakít?
  3. Gregory Mester (Jeff Bridges) szerint mit kell tenni, ha meglátunk egy boszorkányt? (segítség a a trailerben)
  4. Melyik híres videojáték megfilmesítésében segédkezik Charles Leavitt, a Hetedik fiú egyik forgatókönyvírója? 
A helyesen válaszolók között 9 páros belépőt sorsolunk ki.

Premier előtti vetítés ideje és helye:
december 22-én (hétfőn) 19 órakor kezdődik az Aréna Pláza mozi 9-es termében!

0 Reviews:

Post Your Review