Jorge Cham, Daniel Whiteson: Az ​Univerzum - gyakran ismételt kérdések és válaszok - Blogturné Klub
SUBTOTAL :
2023 európa könyvkiadó humoros ismeretterjesztő tudomány
Jorge Cham, Daniel Whiteson: Az ​Univerzum - gyakran ismételt kérdések és válaszok

Jorge Cham, Daniel Whiteson: Az ​Univerzum - gyakran ismételt kérdések és válaszok

2023 európa könyvkiadó humoros ismeretterjesztő tudomány
Rövid leírás:
Jorge Cham és Daniel Whiteson második magyarul is megjelent könyvükben úgy magyarázzák el a tudományos eredményeket, hogy mindenki érti!

Blogturné Részletek

Kiadó: Európa kiadó

Téma/műfaj: tudományos ismeretterjesztő

Terjedelem: 360 oldal

ISBN: 9789635046812

Fordította: Kovács József

Mindenkinek ​vannak kérdései. Ettől vagyunk emberek. Fajunk egyedeiként sok mindenben nem értünk egyet egymással: mást gondolunk a politikáról, más a kedvenc focicsapatunk… Egy dolog azonban egészen biztosan közös bennünk: a tudni akarás. Mindannyian kíváncsiak vagyunk, és mélyen legbelül ugyanazok a kérdések foglalkoztatnak bennünket. Érdekel minket, hogy miért nincs visszaút az időben, van-e belőlünk másik valahol, hogy micsoda a tér és a nehézkedés. A válaszok itt vannak, ebben a kötetben. Jorge Cham, a kutatóból lett karikaturista és Daniel Whiteson fizikaprofesszor mesterei a tanításnak: úgy magyarázzák el a tudományos eredményeket (vagy azok hiányát), hogy mindenki érti. Akárcsak előző könyvük, a Halványlila gőzünk sincs: Tutikalauz az ismeretlen Univerzumhoz lapjain, most is röviden, szórakoztatóan és rengeteg vicces rajzzal illusztrálva lebbentik fel a fátylat a testünket alkotó részecskékről, a legtávolabbi galaxisokról és mindarról, ami a kettő között van. Akinek kérdése van az Univerzummal kapcsolatban, az itt megtalálja a válaszokat. Megtudjuk, miért nem tudunk teleportálni és hogy építhetünk-e térhajtóművet, hogy meddig él a Föld és meddig a Nap. Kalandra fel: vár minket az egész világmindenség!
 

Jorge Cham és Daniel Whiteson második magyarul is megjelent könyvükben úgy magyarázzák el a tudományos eredményeket (vagy azok hiányát), hogy mindenki érti! Új könyvükben is röviden, szórakoztatóan és rengeteg vicces rajzzal illusztrálva lebbentik fel a fátylat a testünket alkotó részecskékről, a legtávolabbi galaxisokról és mindarról, ami a kettő között van. Tartsatok bloggereinkkel ezen a tudományos blogturnén, de ne felejtsetek el játszani se, ugyanis az Európa kiadó jóvoltából egy szerencsés olvasónk meg is nyeri a könyvet!

Nyereményjáték

Minden állomáson Az univerzum – Gyakran ismételt kérdések és válaszok szerzőpárosáról teszünk fel nektek kérdéseket, és a három lehetséges válaszból ki kell választanotok a helyeset! Játékra fel! (Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyertest e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.)


0 Reviews:

Post Your Review