Joanna Quinn: A bálnacsont színház - Blogturné Klub
SUBTOTAL :
2023 21. Század Kiadó történelmi fikció
Joanna Quinn: A bálnacsont színház

Joanna Quinn: A bálnacsont színház

2023 21. Század Kiadó történelmi fikció
Rövid leírás:

Blogturné Részletek

Kiadó: XXI. Század

Év: 2023

Oldalszám: 592

Fordította: Katona Ágnes

Cristabel és a mostohatestvérei, Flossie és Digby Dorsetben nőnek fel, a Chilcombe-birtokon. Cristabel nevelőszülei nem nagyon foglalkoznak velük: leköti őket a vendégsereg, az alkohol és az összejövetelek. Cristabelt világéletében lenyűgözik a könyvek, a történetek, de érzi, az ő története szabálytalan. A regényekben még csak hasonlót sem talált. Tizenkét éves, amikor Dorsetben, a Chilcombe birtokon partra sodor egy bálnát a tenger. A lány még aznap kitűzi rá a zászlóját: a bálna az övé. Apránként felnőnek, közeledik a háború kitörése, Flossie, Digby és Cristabel élete nagyon eltérő pályákra kerül. Bevonódnak a konfliktusba, és mindegyiküknek módot kell találnia arra, hogy megírja a saját történetét…
 

Milyen az, amikor a család anyagi és társadalmi helyzete képes megvalósítani a legvadabb álmainkat is? És milyen az, amikor ugyanezek mégsem tudják megakadályozni, amelytől mindennél jobban félünk? A 21. Század Kiadó e nyári újdonsága, A bálnacsont színház (Joanna Quinn tollából) a két világháború közé kalauzol minket, ahol megismerjük a dorchesteri Seagrave családot, és persze annak három ifjú tagját. Tarts velünk, ha kíváncsi vagy, mit gondolunk erről a vaskos történetről!

Nyereményjáték

A II. világháború kapcsán nem csupán a lágerekben mártírhalált haltakról érdemes megemlékeznünk, hanem azokról az emberekről is, akik civilként vagy ügynökként szembe mertek szánni az elnyomó hatalommal, és sokak életét megmentették. A feladatotok, hogy kinyomozzátok a nevüket az állomásokon található leírások alapján.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.) 

A turné állomásai

0 Reviews:

Post Your Review