Bajzáth Mária (szerk.): Erdők-mezők ​népmeséi - Blogturné Klub
SUBTOTAL :
2023 Bajzáth Mária lampion könyvek mesegyűjtemény természet
Bajzáth Mária (szerk.): Erdők-mezők ​népmeséi

Bajzáth Mária (szerk.): Erdők-mezők ​népmeséi

2023 Bajzáth Mária lampion könyvek mesegyűjtemény természet
Rövid leírás:

Blogturné Részletek

 



Kiadó: Lampion Könyvek, 2023
Műfaj: mesekönyv



Fülszöveg: A ​Népmesekincstár Plusz-sorozat negyedik darabja hiánypótló a családok és pedagógusok számára. A kötetbe válogatott mesék a természettel egységben és harmóniában élés örömeiről és nehézségeiről üzennek, és a 21. századi ember számára is életbe vágóan fontos kérdéseket vetnek fel és válaszolnak meg. A mesék, legendák és népköltések komplex egységet alkotnak az ismeretterjesztő szövegekkel, miközben a játékötletek segítik az átélést és az élményszerzést. A mesegyűjteményben a gombáktól a fákig, a mezei, erdei és vízi állatoktól a madarakig, sőt, egészen a csillagokig – vagyis a föld szintjétől az ég magaságig szárnyalunk.

„A könyv Magyarország élővilágát mutatja be, de a magyar mellett a nemzetközi mesekincsből is válogat. A világ különböző tájairól származó meséknek közös és legfontosabb mondanivalója, hogy a házunkon és a hazánkon túl is részei vagyunk egy nagyobb egységnek, amit természetnek nevezünk.”
Bajzáth Mária mesepedagógus,
a Népmesekincstár mesepedagógiai módszer kidolgozója

A meséket Ónya-Oláh Dóra csodálatos rajzai keltik életre.

 

Bajzáth Mária csodálatos válogatásában, az Erdők-mezők ​népmeséiben megismerkedhetünk a minket körülvevő természet számtalan lakójával, rovarokkal, növényekkel, állatokkal és égitestekkel. A kötetet a rövid ismeretterjesztő szövegek mellett Ónya-Oláh Dóra csodaszép, realisztikus rajzai teszik teljessé. Tartsatok négy bloggerünkkel, és nyerjétek meg a Lampion Könyvek által felajánlott példányt!


Nyereményjáték:

Mostani nyereményjátékunkban olyan növényeket kell felismernetek, amik a kötetben is megjelennek egy-egy mesében. Minden állomáson találtok egy képet, a ti feladatotok pedig, hogy a növény nevét beírjátok a rafflecopter-doboz megfelelő helyére!
Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Kérjük, hogy levelünkre 72 órán belül válaszoljatok, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk! A kiadó csak magyarországi címre postáz.



a Rafflecopter giveaway

Állomáslista:
06.19. KönyvParfé

0 Reviews:

Post Your Review