A ​hivatalos Downton Abbey ötórai tea szakácskönyv - Blogturné Klub
SUBTOTAL :
2022 21. Század Kiadó szakácskönyv
A ​hivatalos Downton Abbey ötórai tea szakácskönyv

A ​hivatalos Downton Abbey ötórai tea szakácskönyv

2022 21. Század Kiadó szakácskönyv
Rövid leírás:
Visszatérünk Downton Abbeybe, és a hivatalos szakácskönyvük után rátérünk az ötórai teához kínált édes süteményekre és sós falatokra!

Blogturné Részletek


Kiadó:  21. Század

Terjedelem: 144 oldal · keménytáblás

ISBN: 9789635681921

Fordította: Hajós Szandra

Műfaj: filmkönyv, szakácskönyv

Szeretettel ​meghívunk egy… …ínycsiklandozó ötórai teára Kötetünk a délutáni teázást, az elegáns étkezést ünnepli, receptekkel, történelmi érdekességekkel és illemszabályokkal. Az átfogó kalauzban található több mint 150 fényképet a sorozat öt évadjának epizódjaiból, illetve a 2019-es, egész estés filmből válogattuk. A gyűjtemény hetven ínycsiklandozó receptet tartalmaz, amelyek jóvoltából az olvasó éppen úgy teázhat, ahogyan Granthamék tették hőn szeretett sorozatunkban. Az előszót Gareth Neame, a Downton Abbey producere írta. A kötet betekintést nyújt a tea mint étkezés történetébe, tárgyalja eredetét és különféle változatait. Részletesen bemutatja az etikettet, amelyet az angol arisztokraták teázás közben követtek, ezenkívül kitér arra, hogy milyen szerepet játszott a tea mint étkezés a sorozatban, az emeleten, illetve az alagsor hétköznapjaiban. A hetven recept sütemény, ízletes falat, édes és sós nyalánkság, amelyeket a teával együtt szolgáltak fel. Külön fejezetet kaptak: A sütemények, tészták és kekszek, köztük az olyan klasszikusok, mint a tejszínkrémes scone, a Chelsea-zsemle, vagy az olyan különlegességek, mint a málnás habcsók és az ekler fánk. Torták, kosárkák és pástétomok: színpompás Battenberg-torták, citromos kosárkák, melengető, fűszeres sötét mézeskalács, ragacsos karamellfelfújt… ellenállhatatlan sütemények mindenféle ízlésvilág számára. A teához kínált szendvicsek és sós falatok: mini sertéshúsos pite, cornwalli batyuk, gondosan formára vágott szendvicsek, amelyeket finom kencék egészítenek ki. A gyümölcsdzsemek és egyéb finomságok: zamatos eper-rebarbara lekvár, ribizlizselé, citromkrém, amelyeket mind frissiben, odahaza készíthetünk el. A gondosan megválogatott receptválaszték Downton világának minden szegletét bejárja, a társalgóban elfogyasztott meghitt délutáni teától a kertben rendezett fényűző teapartiig. A fényképekkel és a Downton szereplőitől vett idézetekkel teli könyv böngészése közben minden olvasó újrateremtheti és átélheti Downton Abbey ötórai teázásának pompás hagyományait és valódi zamatát. 
 

Visszatérünk Downton Abbeybe, és a hivatalos szakácskönyvük után rátérünk az ötórai teához kínált édes süteményekre és sós falatokra! Tartsatok bloggereinkkel, és éljétek át velük Downton Abbey ötórai teázásának pompás hagyományait és valódi zamatát! Ne feledjétek, hogy a turné végén megnyerhetitek a kiadó által felajánlott nyereménypéldányt!

Nyereményjáték

A Downton Abbey ötórai tea szakácskönyv tele van finomabbnál finomabb sós és édes finomságokkal, így a mostani feladatotok az, hogy kitaláljátok a képeken található sütemények neveit! (Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Csak magyarországi címre postázunk.)


A turné állomásai

 

0 Reviews:

Post Your Review