Leon Leyson - A lehetetlen valóra vált - Egy fiú Schindler listáján - Blogturné Klub
SUBTOTAL :
Dream Válogatás holokauszt II. világháború Leon Leyson Maxim Kiadó Történelmi
Leon Leyson - A lehetetlen valóra vált - Egy fiú Schindler listáján

Leon Leyson - A lehetetlen valóra vált - Egy fiú Schindler listáján

Dream Válogatás holokauszt II. világháború Leon Leyson Maxim Kiadó Történelmi
Rövid leírás:

Blogturné Részletek


Leon Leyson - A lehetetlen valóra vált - Egy fiú Schindler listáján
Oldalszám: 224 oldal
Fordította: Margitta Nóra
Megjelenés időpontja: 2015. április 23.

Megrendelési link

Fülszöveg:

Még a legsötétebb időkben is – és főleg akkor – helye van az erőnek és a bátorságnak. Leon Leyson volt az egyik legfiatalabb, aki Oskar Schindler listájának köszönhetően élte túl a holokausztot. Leon Leyson (eredeti neve Leib Lejzon) csupán tízesztendős volt, amikor a nácik megszállták Lengyelországot, és családjával együtt be kellett költöznie a krakkói gettóba. Hihetetlen szerencsével, kitartással és ügyességgel Leyson túlélte a második világháborút, és elviselte az ördögien gonosz plaszowi lágerparancsnok, Amon Göth kegyetlenségét. Végül egy bátor és mindenre elszánt férfi, Oskar Schindler volt az, aki megmentette Leyson, valamint szülei és két testvére életét azzal, hogy az ő nevüket is felvette azoknak a munkásoknak a listájára, akiknek a gyárában kellett dolgozniuk. Ez a névsor vált Schindler-listájaként híressé.
Leon Leyson elbeszéléséből hiányzik a gyűlölet és a bosszúvágy. A visszaemlékezés tökéletesen megragadja az ártatlanságát annak a fiúnak, akinek elképzelhetetlen borzalmakon kellett keresztülmennie. A méltóság és a remény könyve ez.


https://www.facebook.com/DreamValogatas/app_137541772984354?hc_location=ufi
Rendeld elő 30%-os kedvezménnyel a regényt, ami a Könyvfesztiválon már kapható lesz!

Leon Leyson túlélte a legborzasztóbb dolgokat, amikor kitört a második világháború és a Lengyelországban élő zsidó fiút és családját a krakkói gettóba költöztették. Az ő, és még rengeteg zsidó története ez a könyv, azokról az időkről, amik a nácik uralta országban túlélni embertelen nehéz volt. A kilátástalan helyzetben egy férfi nagyon sokat tett ezekért az emberekért, nevét örökre megtanulta a világ. Leon Leyson ismerte a zsidók megmentőjét azaz Oskar Schindlert, és visszaemlékezésében elmeséli, hogy milyen ember volt a gyár igazgató, aki mindent kockára tett azért, hogy más emberek életét mentse meg.

Ismerd meg Leon szemén keresztül a világ legsötétebb éveit és olvasd el a könyvről a Blogturné Klub 6 bloggerének véleményét. A bejegyzések végén kvíz kérdéseket találsz a Schindler-listája című filmről, amikre ha helyes válaszolsz, akkor neked is lehetőséged lesz, hogy a Maxim Kiadó által a Könyvfesztiválon megjelenő könyvet megnyerhesd.Nyereményjáték

Az április 23-án megjelenő A lehetetlen valóra vált című könyvet most te is megnyerheted. Minden blogon felteszünk egy kérdést a Schindler listája című filmből (ha nem láttad akkor pótold gyorsan mert filmtörténeti klasszikusról van szó), amire a rafflecopter dobozban várjuk a választ. Azok, akik mind a 6 kérdésre helyesen válaszolnak, és meglátogatják az oldalakat, amik szerepelnek a dobozban, esélyesek arra, hogy a könyvet megnyerjék.


a Rafflecopter giveawayFigyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére válaszolni az értesítő e-mailre.

A turnéban részt vevő blogok:
04.18. Zakkant olvas
04.19. Always Love a Wild Book
04.20. Deszy Könyvajánlója .
04.22. Kelly és Lupi olvas
04.23. Tekla könyvei
04.24. Media Addict

0 Reviews:

Post Your Review