Szabó Tibor Benjámin – EPIC - Blogturné Klub
SUBTOTAL :
Manó Könyvek
Szabó Tibor Benjámin – EPIC

Szabó Tibor Benjámin – EPIC

Manó Könyvek
Rövid leírás:

Blogturné Részletek

Szabó Tibor Benjámin regényében hat fiatal kap lehetőséget, hogy a Különleges Tehetségek Ernest Rutherford Intézetébe (RUDI) növendékei lehessenek. A srácok hamarosan rádöbbennek arra, hogy az iskola körül valami nem stimmel… A Blogturné Klub eme négy állomásos turnéjából még több információval gazdagodhattok erről a remek regényről, ami napjaink Budapestjén játszódik.

Kiadó: Manó könyvek
Oldalszám: 340 oldal
Megjelent: 2014. október 08.
Fülszöveg: Egy iskola, ami lehet, hogy a ti házatok mellett van. Hat barát, akik közül az egyik akár te is lehetnél. Vagányak, lázadók és tehetségesek. Mind a hatan másban. Mi lehet bennük a közös? Sádi, János, Röfi, Márkó, Zuzu és Alma Peti, vagyis a B Team nevű tanulócsoport tagjai délutánonként a Különleges Tehetségek Ernest Rutherford Intézetébe (RUDI) járnak, de egyáltalán nem érzik magukat különlegesnek. Az első küldetés során jó, hogy van, aki minden kódot és tűzfalat fel tud törni, az összes hightech kütyüt ismeri, hasznos egy igazi manipulátor, néha nem rosszak a családi kapcsolatok, de az sem mellékes, hogy egy aikido bajnok is akad a csapatban. És még az is lehet, hogy a történelmi tudás is jó valamire… A Budapesten játszódó regény főhősei mintha egy mai kalandregénybe csöppentek volna, és nagy erőkkel próbálnak rájönni, hogy mi a saját szerepük: műkincstolvajlásra akarják őket használni, vagy tényleg csak különleges vezetőket igyekeznek képezni belőlük. Közben egyre többet tanulnak, főleg a barátságról, felelősségből és az életről.



Blogturné állomások:

- 10.10. - Media Addict
- 10.12. - Zakkant olvas
- 10.14. - Deszy könyvajánlója
- 10.16. - Kelly & Lupi olvas

1 Hozzászólás:

  1. Ha szereted az olyan mai magyar iskolaregényt, - ami egy különleges (fullra bekamerázott) iskolában játszódik, ahol kis csoportokban tanulnak a srácok, és ha egyvalaki kihull, mindenki röpül, és az egyik srácot Márkónak hívják, - ahol speciális tantárgyakat tanulnak, - ahol hangsúlyos szerepet kap a harcművészet, - ahol négy fiú és egy lány alkot egy csapatot, - ahol az iskolai óráknak dramaturgiai szerepe van, - ahol különleges csapatépítő módszereket használnak, - ahol a learning by doing elvére épül az oktatás, - ahol nem lehet tudni, mi az iskola célja, és a srácok megkísérlik kinyomozni azt, - ahol a kutatás a neten ugyanúgy kiemelt szerepet játszik, mint Budapest leírása, akkor olvasd el a 2011-ben megjelent, A SIEBENKREUTZ ALAPÍTVÁNY című regényt is. Nem plágiumról beszélek – elvégre a Jézus-történetet is alapból négyen megírták, és a popkultúrában kötelezőek az áthallások –, csak azt mondom, ha szereted a műfajt, ne hagyd ki A Siebenkreutz Alapítványt.

    VálaszTörlés