Tóth Emese (szerk.): Távol-keleti ​mesék - Blogturné Klub
SUBTOTAL :
2024 illusztrált mese Naphegy kiadó népmese
Tóth Emese (szerk.): Távol-keleti ​mesék

Tóth Emese (szerk.): Távol-keleti ​mesék

2024 illusztrált mese Naphegy kiadó népmese
Rövid leírás:
Tóth Emese szerkesztésének köszönhetően a távol-keleti országok népmese világát ismerhetjük meg egy csodás, Láng Anna által illusztrált kötetben.

Blogturné Részletek




Kiadó: Naphegy

Fordítók: Bese Lajos, Gulya János, Lengyel Balázs, Major Gyula, Nyugen Huun Thut, Tóth Edit

Műfaj: mese

Terjedelem: 128 oldal

Igazságosan ítélő mandarin, selyemtolvaj, várban lakó démonsereg és kapzsi császár kel életre a kínai, tibeti, mongol, ujgur, koreai, japán és vietnámi népi fantázia szülte elbeszélésekben. A kelet- és belső-ázsiai történetek furfang, lelemény, szorgalom és igazságosság uralta világot tárnak elénk. Egészen úgy, mint a magyar népmesék, mint általában a népmesék… És mégis máshogyan. A Távol-Keleten tudják, hogy a mesék szellemei nem zárhatók be, nem titkolhatók el, és a történeteket újra meg újra, új és új hallgatóknak tovább kell mesélni: a bambuszrejtekhelyről, a narancsfáit kitartóan locsoló sárkányról, az őszibarackban talált fiúról vagy a tigrissé vált mandarinról.

Minden nemzetiség meséin keresztül igyekszik átadni értékeit gyermekeinek. Nem meglepő hát, hogy a legtöbb népmese igazságosságról, leleményességről, vágyak beteljesüléséről szól, ám mégis mások, eltérnek egymástól. Tóth Emese szerkesztésének köszönhetően ezúttal a távol-keleti országok népmese világát ismerhetjük meg egy csodálatos, Láng Anna által illusztrált kötetben. Tarts velünk, s ha szerencsés vagy, nyerhetsz is egy példányt a könyvből.

Nyereményjáték

Ebben a játékban a távol-kelet országaival ismerkedünk! Minden állomáson találsz egy képet, a feladatod pedig annyi, hogy megírod a Rafflecopter megfelelő sorába, az adott látványosság melyik országban található. (Elég az ország!) (Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


A turné állomásai

0 Reviews:

Post Your Review