Fred R. Bleakley - Az ​Auschwitz-jegyzőkönyv - Blogturné Klub
SUBTOTAL :
2024 21. Század Kiadó holokauszt igaz történet történelem
Fred R. Bleakley - Az ​Auschwitz-jegyzőkönyv

Fred R. Bleakley - Az ​Auschwitz-jegyzőkönyv

2024 21. Század Kiadó holokauszt igaz történet történelem
Rövid leírás:

Blogturné Részletek

 


Kiadó: 21. Század Kiadó

Fordító:  Fejérvári Boldizsár

Műfaj:  történelmi

Terjedelem:  254  oldal

Adolf Eichmann több százezer magyar zsidót küldött gázkamrába – a budapesti zsidóság egy részét az Auschwitzból megszökött szemtanúk vallomása mentette meg.


A nácik terve működésbe lépett: meg akarták semmisíteni a még megmaradt magyarországi zsidóságot. Czeslav Mordowicz és Arnost Rosin rabok voltak Auschwitzban. Majdnem megfulladtak egy föld alatti bunkerben, de sikerült elmenekülniük, és elmondták a zsidó vezetőknek, mit láttak.

1944. június elején tett vallomásuk alátámasztotta, amiről korábban is hallani lehetett, de szinte senki nem hitte el: hogy Auschwitzban tömeggyilkosság zajlik, embereket gázosítanak el, és hogy a táborba nap mint nap ezrével érkező magyarokra ugyanez a sors vár.

Mordowicz és Rosin vallomása jelentette a szikrát, hogy a hónapokon át tétovázó magyar politikai vezetés végre cselekedni próbáljon – alig néhány órával azelőtt, hogy további több mint kétszázezer zsidót deportáltak volna Budapestről.



A 21. Század Kiadónál jelent meg Fred R. Bleakley író, nyugalmazott újságíró dokumentumregénye, ami történelmi pontossággal mutatja be a holokauszt legszörnyűbb napjait. Bleakley regényéből megismerhetjük a két rab hogyan segített abban, hogy a kétszázezer Budapestről deportálásra váró zsidót megmentsenek a halál torkából. Tarts velünk te is a Blogturné Klub 4 bloggerével, és ismerd meg a II. világháború legsötétebb napjait ebből az egyedülálló könyvből.

Nyereményjáték

Czeslav Mordowicz és Arnost Rosin vallomásai rengeteg ember életét megmentették, de nem ők voltak az egyetlen a holokauszt alatt, akik különböző országokban, és/vagy Magyarországon segítették a zsidókat, hogy elkerüljék a haláltáborokat. Minden blogon olvashattok egy kis leírást, és találhattok egy képet is segítség gyanánt, nektek csak az dolgotok, hogy beírjátok a Rafflecopter dobozba a keresett személy nevét, aki sokat tett a zsidókért.


A turné állomásai


0 Reviews:

Post Your Review