Deborah Feldman: Exodus - Blogturné Klub
SUBTOTAL :
2022 életrajz Libri
Deborah Feldman: Exodus

Deborah Feldman: Exodus

2022 életrajz Libri
Rövid leírás:

Blogturné Részletek



Kiadó: Libri

Fordító: Getto Katalin

Műfaj: életrajz

Terjedelem: 426 oldal

Az Unortodox – A másik út című sikerkönyv szerzője, Deborah Feldman a brooklyni Williamsburg szatmári zsidó közösségét maga mögött hagyva felejthetetlen utazásra indul, hogy megértse gyökereit és ezáltal önmagát is. Deborah-nak immár egyedülálló, független nőként kell helyt állnia a zárt zsidó közösségen kívüli világban: gondoskodnia kell a fiáról, biztosítania kell a megélhetésüket, miközben írói karrierjét építi, s meg szeretné találni az igaz szerelmet is. Deborah végül útnak indul, hogy Európát bejárva megismerje családjának történetét, s felfejtse azokat a misztikus szálakat, amelyek magyar származású őseihez és a zsidó valláshoz kötik. Minderre azért van szükség, hogy megértse azokat a múltban gyökerező kötődéseket, amelyeket néha el kell szakítanunk, hogy igazán önmagunk lehessünk.

 

2020 tavaszán Deborah Feldman története mind könyves, mind pedig sorozatos formában meghódította az országot. A nő az Unortodoxban arról beszélt, milyen volt a fiatalkora a rendkívül zárt és szigorú szatmári haszid zsidó közösségben, New York közepén, és hogyan szabadult ki végül ebből a közegből. Nemrég megjelent folytatásában, az Exodusban már arról beszél, hogyan találta meg mindezután saját magát. Tartsatok velünk, ha érdekel, mit gondolunk a könyvről!

Nyereményjáték

Mivel Deborah Feldman élettörténete inspirált egy filmes (pontosabban sorozatos) feldolgozást Unortodox címmel, játékunk is eköré szerveződik. Olyan életrajzi könyveket keresünk az idézetek alapján, amelyek szintén képernyőre kerültek. A Rafflecopter dobozba viszont annak a személyiségnek a nevét írjátok be, akiről a könyv és film szól. 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.) 

A turné állomásai

0 Reviews:

Post Your Review