Jennifer Teege–Nikola Sellmair: Nagyapám engem agyonlőtt volna - Blogturné Klub
SUBTOTAL :
2022 II. világháború önéletrajz Park Kiadó történelem
Jennifer Teege–Nikola Sellmair: Nagyapám engem agyonlőtt volna

Jennifer Teege–Nikola Sellmair: Nagyapám engem agyonlőtt volna

2022 II. világháború önéletrajz Park Kiadó történelem
Rövid leírás:
A Park Könyvkiadónak köszönhetően megtudhatjuk mi is, milyen érzés, Amon Göth unokájának lenni. A könyvről 3 bloggerünk mond véleményt ezúttal.

Blogturné Részletek

 







Kiadó: Park Könyvkiadó

Fordító: Nádori Lídia

Műfaj:  önéletrajzi, történelmi

Terjedelem: 240 oldal



Amon Göth náci parancsnok unokájának megrázó könyvét Tompa Andrea ajánlásával jelentetjük meg.

„Vannak rendkívüli sorsok, amelyek történelmi emlékműként állnak előttünk. Jennifer Teege ilyen ember, története keresztül-kasul fonja a világot és a 20. század nagy sebeit. Könyve hosszú önismereti útjának krónikája, amely már-már démoni elődeihez vezet. Ez a fekete örökbe fogadott nő egyszer csak hatalmas titokra bukkan. Hol máshol, mint a könyvtárban. Hogy ő nem más, mint Amon Göth unokája, a płaszówi láger szadisztikus náci parancsnokának leszármazottja, akit háborús bűnösként kivégeztek.

Jennifer Teege olyan német nő, akit a Harmadik Birodalom az összes többi alacsonyabb rendűnek vélt rasszal együtt kivetett volna magából, és egyenesen a gázkamrába küld. Amon Göth lánya, Jennifer anyja is megpróbált megbirkózni a borzalmas örökséggel, gyermekét azonban örökbe adta anélkül, hogy a múltat akár ő, akár az örökbe fogadó szülők feltárták volna a kislány előtt. Amon Göth lánya fekete gyermeket szül, mintha tudat alatt jóvá akarna tenni valamit a pusztításból, amelyre a Harmadik Birodalom épült.

Saját sorsának tettestársaként Jennifer Teege vállalja, hogy amit tudni lehet, azt meg akarja tudni. A rémisztő nagyapáról, néma (női) cinkosokról, a hallgatás családi örökségéről. Afrikától a Harmadik Birodalomig, a kortárs Németországtól Izraelig kísérjük a megnyugvás felé vezető úton. A nagy történelmi kataklizmák szétzilálják a családokat, megbontják a nemzedékek közti kommunikációt, a történelmi trauma családivá válik, a tudás mérgező hallgatássá. Teege útja nem csupán önismereti út, de radikális szakítás a hallgatással is.”
 



Jennifer Teege egy könyvtárlátogatásnak köszönhetően tudta meg a vérszerinti családja sötét titkát: a nagyapja Amon Göth náci parancsnok volt, egy gyilkos, aki a saját kezével (is) végzett ki tudja hány ártatlan emberrel. Ez önmagában is elég megrázó felismerés, ám Jennifer Teege fekete nőként tisztában van vele, ha a nagyapja még élne, valószínűleg őt is megölné a származása miatt. A nő, hogy feldolgozza a generációkon átívelő traumát, nyomozni kezdett a nagyapja, a családja után, és kiírta magából a tényeket, érzéseket, gondolatokat. A Park Könyvkiadónak köszönhetően megtudhatjuk mi is, milyen érzés, Amon Göth unokájának lenni. A könyvről ezúttal három bloggerünk mondja el a véleményét, és természetesen a turné végén ti is nyerhettek egy példányt belőle.

Nyereményjáték

Jennifer Teege szörnyű titkot fedez fel a családjával kapcsolatban. A játék során olyan filmek, sorozatok összefoglalóját találhatjátok bloggereink oldalain, amelyeknek főszereplői utólag tudnak meg valamit a családjukról. Írjátok be a film, sorozat magyar címét a Rafflecopter-doboz megfelelő helyére.

(Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyertest e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.)

A turné állomásai

0 Reviews:

Post Your Review