Carmen Maria Machado: A női test és más összetevők - Blogturné Klub
SUBTOTAL :
2020 A női test és más összetevők Agave Carmen Maria Machado feminizmus kortárs novella
Carmen Maria Machado: A női test és más összetevők

Carmen Maria Machado: A női test és más összetevők

2020 A női test és más összetevők Agave Carmen Maria Machado feminizmus kortárs novella
Rövid leírás:
Az Agave Könyvek gondozásában idén nálunk is megjelent Carmen Maria Machado több díjat nyert novellagyűjteménye, A női test és más összetevők. A kötet újszerűségét az írónő eredeti stílusa és a műfaji határok összemosása adja; a történetekben szabadon keverednek a thriller, mágikus realizmus, fantasy és sci-fi elemek, mindezt pedig a nők helyzetének és problémáinak témaköre köti össze. Tartsatok öt bloggerünkkel, és ha szerencsétek van, akár a könyv egy példányát is megnyerhetitek!

Blogturné Részletek




Kiadó: Agave

Fordító: Ács Eleonóra, Ballai Mária, Bosnyák Edit, Farkas Veronika, Molnár Berta Eleonóra, Nagy Mónika, Orosz Anna, Török Krisztina

Műfaj:pszicho-thriller, horror, disztópia, fantasy, sci-fi

Terjedelem: 288 oldal

A női test és más összetevők Carmen Maria Machado irodalmi diadalmenete, mely során látványosan lerombolja az önkényesen felhúzott falakat a pszichológiai realizmus és a disztópia, a komédia és a horror, a fantasy és a fabulizmus között. Sokszor szürreális és provokatív könyvében e műfajok felhasználásával elképesztő narratívákat alkot, melyek bemutatják a nők mindennapi életét és azokat a külső erőket, amelyek hatással vannak a testükre. A kötetet a 2017-es megjelenése után díjesővel honorálták: elnyerte a Shirley Jackson- és Lambda-díjat, valamint a Brooklyni Közkönyvtár irodalmi díját és az Amerikai Könyvkritikusok John Leonard-díját, ezenkívül pedig jelölték a nemzeti könyvdíjra, valamint a PEN/Robert W. Bingham-, Dylan Thomas- és World Fantasy-díjakra.

Egy feleség visszautasítja a férje kérését, hogy levegye azt a zöld szalagot, amit állandóan a nyakán hord. Egy nő beszámol a szexuális együttléteiről, miközben egy járvány lassan az egész emberiséggel végez. Egy plázában dolgozó ruhabolti eladó rémisztő felfedezést tesz a ruhák varrásának körülményeiről. Egy zsírleszívás után nem várt vendég jelenik meg a lakásban. Ezek a hol földhözragadt, hol a világunktól elszakadt, csábító és szexi, ugyanakkor bizarr és maró, humoros és halálosan komoly történetek minden oldalukról megmutatják a nőket. A kötet novelláinál eredetibb hangvételű, izgalmasabb és felkavaróbb történetekkel rég találkozhatott az olvasó.
https://www.scribd.com/document/446008301/Carmen-Maria-Machado-Leltar https://www.agavekonyvek.hu/konyvek/a-noi-test-es-mas-osszetevok



Nyereményjáték

A női test és más összetevők 2017-ben elnyerte a Shirley Jackson-díjat is, mellyel a pszichothriller és horror műfaj kiemelkedő alkotásait ismerik el. Bloggereinknél most egy-egy idézetet találhattok olyan művekből, melyek a évek során szintén elnyerték ezt a díjat. A feladatotok annyi lenne, hogy a rafflecopter doboz megfelelő helyére beírjátok a szerző nevét és a könyv címét, amiből az adott idézet származik. A helyesen válaszolók között az Agave kiadó jóvoltából a könyv egy példányát sorsoljuk ki.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)



A turné állomásai

0 Reviews:

Post Your Review