Jeanine Cummins: Amerika földje - Blogturné Klub
SUBTOTAL :
Amerika földje Helikon Jeanine Cummins
Jeanine Cummins: Amerika földje

Jeanine Cummins: Amerika földje

Amerika földje Helikon Jeanine Cummins
Rövid leírás:
Márciusban, a Helikon jóvoltából jelent meg magyarul Jeanine Cummins első regénye, az Amerika földje, mely egy igazán égető társadalmi problémával foglalkozik: a menekültek helyzetével. A regény Mexikóba kalauzolja az olvasót, és azt mutatja be, hogy mennyire reménytelen annak a helyzete, aki egy jobb élet reményében az Egyesült Államokba menekülne. Tarts öt bloggerünkkel, ismerd meg ezt az izgalmas regényt, és ha szerencséd van, akár a könyv egy példányát is megnyerheted!

Blogturné Részletek


Kiadó: Helikon

Fordító: Csáki Judit

Műfaj: regény

Terjedelem: 440 oldal

La Bestia – A Szörnyeteg. Így nevezik Mexikóban azokat a tehervonatokat, amelyek tetején az elviselhetetlen szegénység, vagy a drogkartellek, vagy épp saját bűnös múltjuk elől menekülve tömegek utaznak Közép- és Dél-Amerika országaiból az Egyesült Államok, „Amerika földje” felé. A „piszkos Amerikából” egy jobb helyre, amelynek persze szintén megvan a maga mocska – például épp a bevándorlók ellen felszított gyűlölet formájában. Több ezer kilométeres útjuk során a menekülő embereket szinte kivétel nélkül kifosztják, váltságdíjat remélve foglyul ejtik, a nőket megerőszakolják – a Mexikót behálózó nagy hatalmú kartellek mindenütt ott vannak, és nekik az emberélet olcsó. Lydia soha nem gondolta, hogy belőle is „migráns” lesz: Acapulco városából való, jómódú, középosztálybeli mexikói nő, akik nyolcéves kisfiával, Lucával együtt mégis a La Bestián, majd a hírhedt Sonora-sivatagban, egy embercsempész vezette csapatban próbálja elérni az ígéret földjét, a határfalon túli Egyesült Államokat. Ha nem sikerül, mert valaki felismeri vagy elárulja őket, és üldözőjük rájuk talál, a biztos halál vár rájuk. Csak a Gondviselésben, avagy a földönfutókat segítő, jólelkű emberekben bízhatnak A sors szörnyű fintora, hogy egy megnyerő modorú, irodalom- és operakedvelő, a kislányáért rajongó ember elől kell menekülniük – olyasvalaki elől, aki szereti Lydiát. Hogyan lehetséges ez?

 



Nyereményjáték

Az Amerika földje azért is nagyon jelentős regény, mert menekültek történeteit mutatja be és hozza közelebb az olvasóhoz. A mostani játékunkban ezért az lesz a feladatotok, hogy olyan könyvek címét találjátok ki, melyek szintén migránsok történeteit beszélik el. Minden állomáson egy-egy idézetet találtok a művekből, és ezek alapján kell kitalálnotok, hogy mi a könyv címe, és a megoldást beírni a Rafflecopter doboz megfelelő sorába! (Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)



a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai

0 Reviews:

Post Your Review