Stanislaw Lem: Pirx pilóta kalandjai - Blogturné Klub
SUBTOTAL :
2019 Helikon novella sci-fi
Stanislaw Lem: Pirx pilóta kalandjai

Stanislaw Lem: Pirx pilóta kalandjai

2019 Helikon novella sci-fi
Rövid leírás:
A Helikon Kiadónak köszönhetően idén új kiadásban vehetjük kezünkbe Stanislaw Lem Pirx pilóta kalandjai című novelláskötetét, melyből 1973-ban magyar filmsorozat, 1979-ben pedig szovjet–lengyel film készült. Három bloggerünk kalandozta végig az űrt Pirx pilótával, hogy megírja a véleményét nektek a róla szóló történetekről. Természetesen a turné végén ti is nyerhettek egy példányt a könyvből.

Blogturné RészletekKiadó: Helikon Kiadó

Fordító: Murányi Beatrix

Műfaj: sci-fi novelláskötet

Terjedelem: 480 oldalA nem túl távoli jövőben Lem víziója szerint az emberiség lassanként meghódítja a Naprendszert – a Holdon telepek vannak, egy Mars-utazás már rutinmunka –, de maga az ember ugyanolyan esendő és törékeny lény, mint volt mindig a történelemben.

Pirxnek, a remek pilótának így aztán nemcsak a kozmosz irdatlan távolságaival és az időnként rendetlenkedő űrhajókkal kell megbirkóznia kalandjai során, hanem azzal is, amikor saját tudata űz gonosz tréfát vele. Vagy egy elromlott robottal, melynek áramköreiben rég halott űrhajósok személyiségének töredékei élnek tovább, s az éjszakánként felhangzó titokzatos morzejelekben újra meg újra végigélik tragédiájukat… És azokkal a tökéletesen emberi külsejű robotűrhajósokkal, melyek (vagy akik?) hideg terveket szövögetnek próbaútjukon, ahol senki sem tudhatja a másikról, robot-e vagy ember… Az izgalmas kalandok főszereplőjére, Pirxre sokan nosztalgiával emlékeznek az 1973-ban bemutatott, első magyar tudományos-fantasztikus filmsorozatból (1979-ben szovjet–lengyel film is készült Lem művéből); s maga a könyv ma is remek olvasmányélményt kínál – az ember ugyan egészen más irányban „fejlődött”, mint ahogy azt a XX. század egyik legnagyszerűbb sci-fi-szerzője elképzelte, de a bolygók közt kalandozni a megejtően botladozó, kíváncsi és olykor valóban hősies Pirx-szel így is nagyszerű kaland.
https://helikon.libricsoport.hu/fooldal/konyvek/pirx-pilota-kalandjai/


Nyereményjáték

Ezúttal a blogjainkon található képek alapján olyan sci-fi filmek, filmsorozatok címét kell kitalálnotok, amelyek a 20. században nagyon népszerűek voltak. A feladatotok annyi, hogy az adott film, sorozat címét beírjátok a rafflecopter doboz megfelelő helyére.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai

  • 10. 23. Flora the Sweaterist

0 Reviews:

Post Your Review