Lynne Friedmann-Gell - Joanne Barron: Örökölt ​sebeink gyógyítása - Blogturné Klub
SUBTOTAL :
2023 Joanne Barron Kulcslyuk Kiadó Lynne Friedmann-Gell önismeret pszichológia
Lynne Friedmann-Gell - Joanne Barron: Örökölt ​sebeink gyógyítása

Lynne Friedmann-Gell - Joanne Barron: Örökölt ​sebeink gyógyítása

2023 Joanne Barron Kulcslyuk Kiadó Lynne Friedmann-Gell önismeret pszichológia
Rövid leírás:
Lynne Friedmann-Gell és Joanne Barron Örökölt ​sebeink gyógyítása című kötete a transzgenerációs traumák felismerésével és kezelésével foglalkozik...

Blogturné Részletek



Kiadó: Kulcslyuk Kiadó, 2023

Műfaj: ismetterjesztő, önismereti



Fülszöveg: A ​transzgenerációs öröklődés témáját jó ideje óriási érdeklődés övezi, és sokakban ébred vágy, hogy felfedezzék: vajon jelenlegi problémáik valóban a jelenhez tartoznak-e, vagy a múltban, a családtörténetben gyökereznek? Bár az általános információk ma már könnyen hozzáférhetők, amikor a személyes családi örökség felderítésére – és főként átdolgozására – kerülne sor, a legtöbben tanácstalanná válnak. Hogyan fogjanak bele egyáltalán? Miként szerezzék meg a szükséges információkat, és azokat hogyan értelmezzék, kössék össze az aktuális helyzetükkel? A megszerzett ismeret pedig akár nyomasztó teherré is válhat, ha nem tudják, mit kezdjenek vele. Hiszen ez a tudás nem akkor hasznos, ha valaki arra jut belőle, hogy eleve elrendelt sorsa van, amelyet muszáj beteljesítenie, bármilyen borzalmas legyen is az. Hanem akkor, ha úgy tekint rá, mint amin tudatosan változtathat. Utóbbi persze nem gyors és nem is könnyű folyamat – de lehetséges.

A transzgenerációs örökség felderítésére és átdolgozására a legjobb lehetőség az egyéni terápia. Ez a könyv azt nem helyettesíti, de mindaddig elkíséri az olvasót a felfedezés és a gyógyulás útján, ameddig csak önállóan, megfelelően képzett segítő szakember nélkül, biztonságosan el lehet jutni.
A kifejezetten a traumafeldolgozás területére specializálódott amerikai klinikai szakpszichológus szerzők értékes információk és eszközök sokaságát adják a kezünkbe, amelyek segítségével feltérképezhetjük és átdolgozhatjuk saját örökségünket.

A könyv minden fejezete egy-egy életterületre fókuszál, amelyet a transzgenerációs trauma érinthet. Miután megrajzoltuk a saját genogramunkat (speciális családtérképünket), már bizonyos fontos összefüggések ismeretében vizsgálhatjuk meg, miként hat örökségünk a gondolatainkra és érzéseinkre, alaphiedelmeinkre, a testünk működésére és a kapcsolatainkra – majd elkezdhetünk dolgozni ezeken. A kötet valóban interaktív: gyakorlati feladatok, felmérőlapok, önreflexiós kérdések és elsajátítandó technikák segítik, hogy a múlt béklyójából kiszabadulva irányt vehessünk egy elevenebb és gyümölcsözőbb jövő felé.


 


Lynne Friedmann-Gell és Joanne Barron Örökölt ​sebeink gyógyítása című kötete a transzgenerációs traumák felismerésével és kezelésével foglalkozik. Az elméleti hátteret és konkrét eseteket bemutató könyv attól igazán különleges, hogy különféle interaktív kérdéseket, feladatokat is kapunk benne, melyek által megkezdhetjük a témával kapcsolatos önismereti munkát. Tartsatok két bloggerünkkel a miniturnén, és nyerjétek meg a Kulcslyuk Kiadó által felajánlott példányt!

Nyereményjáték:
A Kulcslyuk Kiadó kínálatában több könyvet is találunk, ami a traumák feldolgozásával foglalkozik. Mostani nyereményjátékunkban ilyeneket keresünk: minden állomáson találtok egy-egy idézetet, a ti feladatotok pedig, hogy a könyv címét beírjátok a rafflecopter-doboz megfelelő helyére!
Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Kérjük, hogy levelünkre 72 órán belül válaszoljatok, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk! A kiadó csak magyarországi címre postáz.


a Rafflecopter giveaway

Állomáslista:

0 Reviews:

Post Your Review