László Ferenc: Honi ​bestiárium - Blogturné Klub
SUBTOTAL :
2022 honibestiárium irodalomtörténet Jaffa lászlóferenc
László Ferenc: Honi ​bestiárium

László Ferenc: Honi ​bestiárium

2022 honibestiárium irodalomtörténet Jaffa lászlóferenc
Rövid leírás:
A Jaffa kiadó egy igazi irodalmi csemegét hozott el nekünk László Ferenc tollából.

Blogturné Részletek

 

Kiadó: Jaffa

Műfaj: irodalomtörténet

Terjedelem: 290 oldal

Az írók kifejezetten érdekes figurák, egyik-másikuk pedig egyenesen panoptikumba illő alak. Márai szavaival: „a magyar bestiárium különösségei” ők. Kötetünk 33 magyar író portréját és pályaképét kínálja a huszadik századból. Jelentős és elfeledett, jellemes és állhatatlan, reakciós és világforradalmár, népies és urbánus, imponáló életművet megalkotó és ma már jószerint olvashatatlan literátorok egyaránt akadnak közöttük. Jellemzően olyan szerzők, akiket nem sorolunk a legnagyobbak közé – sőt a túlnyomó többségüket manapság még csak emlegetni sem szokás. Jóllehet irodalmi kultúránk gazdagságát és változatosságát, egyszersmind a század történelmi és (kultúr)politikai fordulatait segít érzékletessé tenni, ha megismerjük a mezőnyt az óriások körül. Róluk szól ez a könyv, és persze arról, hogy olvasni jó: nemcsak a felfedezésre érdemes (majdnem) remekműveket, de a meghatóan poros regényeket is.

LÁSZLÓ FERENC kritikus, történész, szenvedelmes ismeretterjesztő. A Muzsika folyóirat és az Opera Magazin egykori, illetve a Revizor kritikai portál aktív szerkesztője, a Bartók Rádió műsorvezetője. Olthatatlan érdeklődésének tárgyai a holt írók és az operák.

 A Jaffa kiadó egy igazi irodalmi csemegét hozott el nekünk László Ferenc tollából. Tartsatok velünk, olvassátok el ajánlóinkat, és ha ügyesen kitaláljátok a feladványokat, nyerhettek egy példányt a kiadó felajánlásából.

Nyereményjáték

Minden állomáson elrejtettünk egy-egy linket, melyek a könyvben szereplő írók képeihez navigálnak. Írd be a Rafflecopter doboz megfelelő sorába, kihez vezetett a link!
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)A turné állomásai

 

0 Reviews:

Post Your Review