Kassandra Montag: Tajtékzó világ - Blogturné Klub
SUBTOTAL :
2021 Dream Válogatás Maxim Kiadó
Kassandra Montag: Tajtékzó világ

Kassandra Montag: Tajtékzó világ

2021 Dream Válogatás Maxim Kiadó
Rövid leírás:

Blogturné Részletek

Kiadó: Maxim

Fordító: Béresi Csilla

Műfaj: cli-fi

Terjedelem: 400 oldal

Alig egy évszázaddal a jelenkor után teljesen átalakul a világ. Az emelkedő tengervíz lassan elárasztja előbb Amerika parti városait, majd a szárazföld belsejének zömét. Mindössze a magaslatok maradnak szárazon, kis szigetcsoportokat alkotva. Ide települnek a tengeri kereskedelemből élő csereállomások, telephelyek. Az önfejű, függetlenségét őrző Myra és hétéves kislánya Madár nevű vitorlásukkal vízi életre adják a fejüket, s csak a kifogott halakat becserélni kötnek ki időnként. Hét éve Myra férje magával vitte idősebbik lányukat, Row-t egy nebraskai gátszakadás idején. Ám egy nap, mikor egy idegen férfi leírásából Myra ráismer Row-ra, akivel az a Sarkkör táján találkozott, a nő fejébe veszi, hogy feljut Grönland nehezen hajózható környékére, hogy megtalálja lányát. Az egyre sokasodó kalóztársaságok hajókra gyűjtik ugyanis a fiatal lányokat. Noha Myra minden újat kizár az életéből, felvesz a hajójára egy fuldokló navigátort, Danielt, majd a Madár zátonyra futásakor hármasban utaznak tovább a nagyobb Sednával. Myra minden ravaszságát beveti, hogy észak felé csábítsa a hajó legénységét, akiknek legfőbb célja biztonságos közösséget építeni a szárazföldön. A biztonság azonban ritka kincs ebben a világban. Kalózok veszik üldözőbe a Sednát, és Myra bánni kezdi, hogy fiatalabb lánya életét kockára tette Row megmentéséért.


Manapság egyre több regény foglalkozik a talán legsürgetőbb globális problémával, a klímaváltozás kérdésével. Kassandra Montag első magyarul megjelent könyvében, a jelenhez képest 100 év múlva a tenger elönti a szárazföldet, és az emberiségnek többnyire hajókon kell boldogulnia. Tarts velünk, ha érdekel, mit gondolunk a könyvről!


Nyereményjáték

A klímaváltozás hatásaival foglalkozó könyvek kategorizálására egy új műfajt is kitaláltak: cli-fi (climate fiction). A játékunkban most ebbe a zsánerbe tartozó könyvcímeket kell keresnetek a megadott idézetek alapján.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

A turné állomásai

0 Reviews:

Post Your Review