Ken Liu: Az istenekkel nem lehet végezni - Blogturné Klub
SUBTOTAL :
2021 Agave Fantasy Ken Liu mágikus realizmus science fiction
Ken Liu: Az istenekkel nem lehet végezni

Ken Liu: Az istenekkel nem lehet végezni

2021 Agave Fantasy Ken Liu mágikus realizmus science fiction
Rövid leírás:
Ken Liu néhány éve A papírsereglet és más történetek című novelláskötetével robbant be a hazai science fiction köztudatba az Agave Könyvek jóvoltából.

Blogturné Részletek





Kiadó: Agave Könyvek

Fordító: Ballai Mária, Benkő Ferenc, Farkas Veronika, Juhász Viktor, Molnár Berta Eleonóra, Orosz Anna, Pék Zoltán, Sárpátki Ádám

Műfaj: science fiction, fantasy, mágikus realizmus, novelláskötet

Terjedelem: 352 oldal

A papírsereglet és más történetek című, több irodalmi díjjal kitüntetett gyűjtemény szerzőjének új novelláskötete. Ken Liu a szépirodalom eszköztárát használó, modern science fiction egyik legnagyobb hatású alkotója. Művei számos nyelvre lettek lefordítva, és már több novelláját adaptálta Hollywood. Legújabb, Az istenekkel nem lehet végezni című kötetében tizennyolc lenyűgöző történet olvasható, melyek korunk legfontosabb kérdéseivel foglalkoznak, legyen szó migrációról, klímaváltozásról vagy emberi mivoltunk megértéséről. Liu rendre elmélkedik a haza és otthon, a család és szeretet fogalmain, írásainak általános célja, hogy tőlünk távolinak, idegennek tűnő közegbe helyezzen nagyon is létező, jól ismert dilemmákat, kérdéseket. A novellák megjelenítik a 21. századi ember világát, mindennapjait, vágyait és küszködését, sokszor a technológiához való kapcsolatán keresztül. Noha sok történet a jövőben játszódik – vagy holnap, vagy évszázadokkal később –, az üzenetük állandó érvényű. Ritkán lehet részünk ennél különlegesebb olvasmányélményben.



Ken Liu néhány éve A papírsereglet és más történetek című novelláskötetével robbant be a hazai science fiction köztudatba az Agave Könyvek jóvoltából. A több irodalmi díjjal is büszkélkedő szerző legújabb kötete újra a modern sci-fi világába kalauzolja az olvasót, amelyek üzenete állandó érvényű. Tartsatok bloggerreinkkel ti is, ismerjétek meg Liu különleges világát, hogy a turné végén tiétek lehessen egy példány a kötetből!

Nyereményjáték

Ken Liut nem csak az olvasóközönség, de a filmvilág is felfedezte magának. Több művét is adaptálták már a filmesek és ezek közül mind meg is jelent magyar fordításban. Mindegyik blogon elrejtettük az értékelések szövegében ezeknek a novelláknak a címeit, amelyeket a rafflecopter doboz megfelelő helyére kell beírnotok! Játékra fel!

(Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Kérjük, hogy levelünkre 72 órán belül válaszoljatok, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk! A kiadó csak magyarországi címre postáz.)



a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai

0 Reviews:

Post Your Review