Werner Herzog: Dereng a világ - Blogturné Klub
SUBTOTAL :
2023 21. Század Kiadó igaz történet II. világháború
Werner Herzog: Dereng a világ

Werner Herzog: Dereng a világ

2023 21. Század Kiadó igaz történet II. világháború
Rövid leírás:
Ismerkedj meg a japán katona, Onoda Hiroo elképesztő történetével, aki közel 30 évig tartott fenn egy már rég befejeződött háborút.

Blogturné Részletek


 

Kiadó: 21. század

Fordító: Szijj Ferenc

Zsáner: történelmi regény

Terjedelem: 112 oldal

A ​díjak sokaságával kitüntetett filmes, Werner Herzog első regényében egy japán katona, név szerint Hiroo Onoda rendkívüli történetét beszéli el, aki a második világháború lezárulása után még huszonkilenc évig védett egy trópusi szigetet. Herzogot 1997-ben Tokióba hívták, hogy rendezzen meg egy operát. Vendéglátói azt kérdezték tőle, kivel szeretne megismerkedni. Hiroo Onodával, felelte Herzog gondolkodás nélkül. Onoda nem értesült arról, hogy a harcok véget értek, és kitartott a szigeten. Herzog és Onoda egyből megbarátkoztak egymással, és órákon át beszélgettek a történtekről. A Dereng a világ Onoda hosszú háborúját örökíti meg. Elképzeli a katona abszurd, mégis eposzi nagyságrendű küzdelmét – Herzog hipnotikus stílusú szövege álmokat, dokumentarizmust és költészetet sző egybe. Nyelvezete és megoldásai azonnal ismerősek lesznek azoknak, akik filmjeit kedvelik. Modernkori robinzonád ez a regény, egy teljesen egyedülálló alkotás, amelynek végső témája, hogy miként adhatunk értelmet életünknek, és találhatunk valódi életcélokra.

Werner Herzog, a híres filmrendező első regényében egy olyan igaz történetet dolgoz fel, mely a II. világháború idején indul, s közel harminc éven át zajlik. A szerző olyan világba kalauzolja olvasóit, melyet néha még felfogni is nehéz, nem ám valóban átélni minden részletét. Tarts három bloggerünkkel, hogy megismerhesd ezt a felejthetetlen történetet, s ha szerencsés vagy, tiéd lehet a kiadó által felajánlott példány.

Nyereményjáték

Mivel történetünk főhőse egy japán katona a II. világháború idejéről, ezért mostani játékunkban olyan kérdésekre kell felelned, amik ebben az időszakban érintették Japánt. Feladatod nem lesz más, mint helyesen megválaszolni a blogbejegyzésekben található kérdést, és beírni a Rafflecopter megfelelő sorába.


A turné állomásai

0 Reviews:

Post Your Review