Bridget Collins - Árulások - Blogturné Klub
SUBTOTAL :
2022 21. Század Kiadó mágikus realizmus
Bridget Collins - Árulások

Bridget Collins - Árulások

2022 21. Század Kiadó mágikus realizmus
Rövid leírás:

Blogturné Részletek





Kiadó: 21. Század Kiadó

Fordító:  Borbély Judit Bernadett

Műfaj:  mágikus realizmus

Terjedelem: 432 oldal

Ha az életed hazugságon alapul, lenne bátorságod kimondani az igazságot? Montverrében, a réges-régi elitakadémián, amely magas hegyek közt búvik meg, a legjobbakat és legélesebb eszűeket képzik arra, hogy tökéletesen helytálljanak a grand jeu-ben – a nagy játszmában –, ebben a rejtelmes, misztikus vetélkedésben, amely a zenét, a művészetet, a matematikát, a költészetet és a filozófiát egyaránt ötvözi. Léo Martin egykor Montverre kiválósága volt, de azóta egy véres tragédia nyomán elveszítette a lendületét, már nem foglalkoztatja a tudományos pálya. Ehelyett a politika vonzásába került, a kormánypárt feltörekvő csillaga lett, hogy aztán egy apró botlás a karrierjébe kerüljön. Most száműzöttként kerül vissza Montverrébe, és maga sem tudja, milyen sors vár rá. De az akadémia világa már nem is olyan, mint amilyenre Léo abból az időből emlékszik, amikor még rajongott az intézményért. Annak idején férfiak vezetése alatt állt – Montverre első számú embere most nő: bizonyos Claire Dryden. Ő tölti be a Magister Ludi tisztét, vagyis ő a nagy játszma feje. Léo rögtön szokatlan vonzalmat érez a magiszter iránt – mintha rejtélyes kötelék fűzné őket egymáshoz – noha biztos abban, hogy még soha nem találkoztak. A legendás Nyárközépi Játszma közeledtével – amely az akadémia tanévének legnagyobb szabású rendezvénye – régóta eltemetett titkok kerülnek a felszínre, és évszázados hagyományokat rúgnak fel. Bridget Collins ezzel az élénk képzelőerőre valló, mívesen megmunkált irodalmi alkotással bizonyítja, hogy nem véletlenül tartják a fantasztikus regények világának egyik legjelentősebb, markáns új hangjának.



Bridget Collins A könyvkötő című regényével bebizonyította, hogy zseniális tehetsége van a különleges hangulatú világok megteremtéséhez, és legfrissebb regényével újra bebizonyítja ezt. Az Árulások egy különleges iskolába kalauzolja az olvasót, amiben sok szó esik az ember igazi természetéről, politikáról, barátságról, szerelemről, a grand jeu-ról és a tanulás fontosságáról. Tarts te is a Blogturné 4 bloggerével, és ismerd meg a 21. Század Kiadó KULT könyvek sorozatában megjelent Árulások című könyvet. A turné végén neked is lehetőséged van megnyerni a regény egyik példáját, ha jól válaszolsz a kérdésekre.

Nyereményjáték

Mennyire ismered a kiadó könyveinek borítóját? A mostani játékunk alkalmával tesztelheted! Az Árulások című könyvben fontos szerepet kap a zene és ezáltal a zenei művek megkomponálása. A Blogturné Klub bloggereinek blogján találsz egy-egy latin zenei kifejezést, aminek a jelentésére vagyunk kiváncsiak. A helyes választ írd be a Rafflecopter dobozba és ha szerencséd van a turné végén megnyerheted a 21. Század Kiadó által felajánlott könyv egyik példányát. Hajrá! (Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Csak magyarországi címre postázunk.)
a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai

0 Reviews:

Post Your Review