Hilde Østby, Ylva Østby: Titokzatos memória - Blogturné Klub
SUBTOTAL :
2020 ismeretterjesztő Park Kiadó pszichológia
Hilde Østby, Ylva Østby: Titokzatos memória

Hilde Østby, Ylva Østby: Titokzatos memória

2020 ismeretterjesztő Park Kiadó pszichológia
Rövid leírás:
Hilde és Ylva Østby könyve nálunk nemrég Titokzatos memória címmel jelent meg a Park kiadó gondozásában.

Blogturné RészletekKiadó:  Park

Műfaj: pszichológia

Terjedelem:  302 oldal


Fülszöveg

Vajon ​hol tárolja agyunk az emlékeket, és tulajdonképpen mi az emlékezet? Milyen az, ha nagyon jó a memóriánk, és milyen, ha nagyon rossz? Vajon lehet teljes életet élni emlékek nélkül? Képes-e a memória jó és rossz irányba is hatni – vagy időben előre? Emlékezőképességére az idők hajnalától fogva mágikus tulajdonságként tekintett az ember, az emlékezetet övező rejtélyeket mindig is élénk érdeklődés övezte. Ebben a könyvben a két nővér, Hilde és Ylva Ostby emlékezeti és tudománytörténeti mélymerülésre indul. Búvárkodásuk során a szakterület nemzetközi élvonalához tartozó kutatókkal készítenek interjút, extrém memóriával és extrém feledékenységgel élő emberekkel találkoznak, és beszélnek olyanokkal, akik hamis emlékekről vagy egy emlékezetükben hordozott traumáról számolnak be. Megszólaltatnak négy sakknagymestert és egy bestsellerszépírót, és értekeznek az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testületével is, ráadásul tíz búvárt küldenek az Oslo-fjord mélyére, hogy közelebb férkőzhessenek az emlékezet természetéhez. A Titokzatos memória egyedi, felejthetetlen könyv az emlékezésről, amely feltárja előttünk mindazt, ahogy agyunk varázslatos módon előhívja a tudást, és újrateremti számunkra a letűnt pillanatot, és azt is, ahogy emlékeink teszik lehetővé, hogy el tudjuk képzelni a jövőnket. Ugyanakkor fény derül arra, hogy az emlékezet igencsak megbízhatatlan, öntörvényű társunk életünk során, és hogy bizony az se baj, ha feledésbe merülnek bizonyos emlékek. Hilde Ostby 1975-ben született, szellemtörténész, szépíró, újságíró, volt kiadói szerkesztő. 2013-ban jelent meg első regénye, a nagy sikereket elért A vágyakozás enciklopédiája. Ylva Ostby 1979-ben született, az Oslói Egyetemen szerzett a neuropszichológia területén doktori fokozatot, jelenleg Norvégia egyik vezető emlékezetkutatója. 


Mit tudhatunk a memóriáról? Hogyan működik az emlékezet? Többek között erre a két kérdésre igyekszik magyarázatot adni a két norvég nővér, Hilde és Ylva Østby könyve, amely nálunk nemrég Titokzatos memória címmel jelent meg a Park kiadó gondozásában. Tartsatok velünk, és nyerjetek egy példányt a kötetből!

Nyereményjáték

A könyv témájához hűen játékunk középpontjában is az emlékezet áll. Mindössze annyi a feladatotok, hogy kitaláljátok, mire utalnak a bejegyzésekben szereplő körülírások.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai

0 Reviews:

Post Your Review