Brigitte Riebe: A három grácia - Blogturné Klub
SUBTOTAL :
Brigitte Riebe General Press Történelmi
Brigitte Riebe: A három grácia

Brigitte Riebe: A három grácia

Brigitte Riebe General Press Történelmi
Rövid leírás:

Blogturné Részletek

Nemrégiben jelent meg a General Press Kiadó gondozásában Brigitte Riebe történelmi regénye, A három grácia. A történet a 16. századi Wittenbergbe, a nagy reformátor otthonába kalauzolja olvasóit. Tartsatok a Blogturné Klub három bloggerével, és fedezzétek fel velünk a valódi történelmi személyek és a fiktív szereplők különleges elegyét alkotó világát! Ha velünk játszotok, a turné végén megnyerhetitek a könyv egy példányát!


A könyv adatai
Kiadó: General Press Kiadó
Megjelenés: 2016. február 18.
Oldalszám: 400


Fülszöveg:
Egy titokzatos, maszkot viselő férfi különleges kéréssel fordul a híres wittenbergi festőhöz, Lucas Cranachhoz: egy képet szeretne, amely a három gráciát ábrázolja – meztelenül. A felkérést még szokatlanabbá teszi, hogy a megbízó azt is meghatározza, kik legyenek a modellek.
Cranach mester az egyik legényét, a prágai Jan Semant bízza meg azzal, hogy elnyerje az asszonyok beleegyezését, és lefesse őket. Ám Jan alig fejezi be az első grácia portréját, a modellt holtan találják a folyóparton. Amikor aztán a második modell is eltűnik, felbolydul a város, és kezdetét veszi a hajsza a gyilkos után, amelynek során nemcsak Jan élete, de újdonsült szerelme is veszélybe kerül.
Brigitte Riebe (A boszorkány és a herceg) izgalmas történelmi regénye felvonultatja a reformáció korabeli Wittenberg híres figuráit: Martin Luthert és a feleségét, Katharina von Borát; a későbbi választófejedelmet, I. János Frigyest és a feleségét, Klevei Szibillát; Melanchthont és Lucas Cranachot, miközben érdekes tablót fest a városról és annak mindennapjairól is.




NYEREMÉNYJÁTÉK

A blogturné nyereményjátékán egy kis mitológiai-művészettörténeti utazásra hívunk Titeket. A reformációt követően egyre gyakoribbá vált az aktok jelenléte a művészetekben. A három grácia, vagyis a görög-római mitológia szépség és kegyesség istennői több művészt is megihlettek. A turné játékán minden állomáson találtok egy-egy műalkotást a három gráciáról. A feladatotok, hogy a rafflecopter megfelelő dobozába beírjátok, kinek az alkotását osztottuk meg veletek. 

Figyelem! A sorsoláson csak azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyes választ adnak. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Kérjük, hogy az értesítő üzenetre 72 órán belül válaszoljatok, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.



a Rafflecopter giveaway

A turné menete


03.12. - Szembetűnő
03.14. - Insane Life
03.16. - Kelly & Lupi olvas

0 Reviews:

Post Your Review