Peter Wohlleben: Értsük meg a fákat - Blogturné Klub
SUBTOTAL :
ismeretterjesztő Park Kiadó Peter Wohlleben
Peter Wohlleben: Értsük meg a fákat

Peter Wohlleben: Értsük meg a fákat

ismeretterjesztő Park Kiadó Peter Wohlleben
Rövid leírás:
Peter Wohlleben vadonatúj könyvében ismét a fákról mesél, és bemutatja, hogy miként is működnek, kommunikálnak és fejlődnek ezek a hatalmas élőlények.

Blogturné Részletek


Kiadó: Park Kiadó

Fordító: Malyáta Eszter

Műfaj: ismeretterjesztő

Terjedelem: 220 oldal

„Minden ​egyes fa ezer történetet mesél arról, hogy mi formálta a karakterét, mi sebezte meg a kérgét és a lényét, mi tette egyedivé.” A fák látszólag némán állnak a kertünkben, a parkban, az erdőben, pedig nem csak egymással kommunikálnak, felénk is jelzéseket küldenek. Ha odafigyelünk. Ha értjük a „nyelvüket”. Bizonyos jelekkel értésünkre adják, milyen állapotban vannak, mire van szükségük. Milyen színűek a levelek? Foltosak-e? Mitől vastagszik meg a törzs egy része palack formájúra? Honnan tudjuk, hogy egy fa „szomjas” vagy „napszúrást” kapott? Aki értelmezni tudja a jeleket, az nemcsak egy számára eddig ismeretlen világba pillanthat be, de az is tudatosul benne, milyen sokat tehet a természet e csodálatos lényeinek egészségéért, a környezet- és természetvédelemért. Peter Wohlleben (1964) gyermekkora óta természetvédőnek készült. Erdőgazdálkodást tanult, napjainkban az Eifel-hegységben irányít egy környezetbarát erdőgazdaságot. Számos tévéműsor vendége, népszerű előadó. A gyerekeknek szóló Érted a fák beszédét? Kalandozások az erdőben című kötettel együtt nyolc könyve olvasható magyarul.
Peter Wohlleben vadonatúj könyvében ismét a fákról mesél, és bemutatja, hogy miként is működnek, kommunikálnak és fejlődnek ezek a hatalmas élőlények. Ha szeretnéd te is jobban megérteni a fákat, akkor tarts bloggereinkkel, és ha velünk játszol, akkor a Park Kiadó jóvoltából akár meg is nyerheted az Értsük meg a fákat című könyv egy példányát.


Nyereményjáték


Peter Wohlleben több, magyarul is megjelent könyvében is beszél a fákról, és érdekességeket oszt meg róluk. Mostani játékunkban ezért arra vagyunk kíváncsiak, hogy ti mennyit tudtok ezekről az élőlényekről! Minden blogon találtok egy állítást, a ti feladatotok pedig csupán annyi, hogy eldöntsétek róla, IGAZ vagy HAMIS, és a helyes választ beírjátok a Rafflecopter doboz megfelelő sorába. 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

A turné állomásai

0 Reviews:

Post Your Review