Susanne Schötz: A ​macskák titkos nyelve - Blogturné Klub
SUBTOTAL :
2023 állatos illusztrált ismeretterjesztő Jaffa
Susanne Schötz: A ​macskák titkos nyelve

Susanne Schötz: A ​macskák titkos nyelve

2023 állatos illusztrált ismeretterjesztő Jaffa
Rövid leírás:
Susanne Schötz a saját tapasztalatait összegyűjtve megosztja olvasóival a macskahangok fonetikáját, mesél a macskáiról és a velük való kalandjairól.

Blogturné Részletek

 


Kiadó: Jaffa

Terjedelem: 232 oldal

ISBN: 9789634755746

Fordította: Fónagy Zsófia

Illusztrálta: Anja Moritz

Címkék: állattartás, etológia, hangtan, illusztrált, ismeretterjesztő

Gondolkoztál ​rajta valaha, hogy vajon mit is mond a macskád? A macskák nem csak összevissza nyávognak, és nem azért fújnak vagy morognak, mert nincs jobb dolguk. Szándékkal adnak ki különböző hangokat, és fontos információkat közölnek általuk, akár velünk, akár a fajtársaikkal. Susanne Schötz, a svédországi Lund Egyetem professzora hosszú kutatómunka eredményeként feltörte a titkos macskakódot. Bebizonyította, hogy a macskák valóban kommunikálnak a hangjukkal. A macskák és a róluk gondoskodó emberek közti kommunikáció vokális stratégiáinak megértése alapvetően befolyásolja a háziállatokkal való kapcsolatunkat, legyen szó akár a kis kedvencünkkel való együttélésről, de akár az állatorvosi gyakorlatról vagy a menhelyeken zajló munkáról. A macskák titkos nyelve című könyvében Susanne Schötz a macskahangok fonetikájába avatja be az olvasókat. Bemutatja a macskák által használt hangok teljes skáláját, elmagyarázza, mit jelentenek a különböző helyzetekben, és gyakorlati tanácsokkal is szolgál, amelyek révén jobban megérthetjük cicánkat.
 

Susanne Schötz bebizonyította, hogy a macskák valóban kommunikálnak a hangjukkal. Saját tapasztalatait összegyűjtve megosztja olvasóival a macskahangok fonetikáját, mesél a macskáiról és a velük való kalandjairól, és megtanítja, hogyan értelmezzük a macskák által kiadott különböző hangokat, illetve testbeszédüket. Tartsatok velünk ezen az izgalmas blogturnén, és ne feledjetek el játszani se, ugyanis a turné végén megnyerhetitek a Jaffa kiadó által felajánlott nyereménypéldányt a könyvből!

Nyereményjáték

Mostani játékunkban a macskákkal foglalkozunk. Kerestünk nektek 3 érdekes tényt a macskákról, de némelyikbe belejavítottunk… A ti feladatotok eldönteni, hogy az adott állomáson IGAZ vagy HAMIS információt osztottunk meg a bársonytalpúakról. (Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Csak magyarországi címre postázunk.)


0 Reviews:

Post Your Review