Bödőcs Tibor: Addig se iszik - Blogturné Klub
SUBTOTAL :
Bödőcs Tibor Helikon paródia
Bödőcs Tibor: Addig se iszik

Bödőcs Tibor: Addig se iszik

Bödőcs Tibor Helikon paródia
Rövid leírás:

Blogturné Részletek

Láttuk már színpadon, idézünk önálló estjeiből, most pedig az irodalmi paródia zegzugos ösvényein barangolhatunk vele. A Blogturné Klub négy bloggere vállalkozott arra, hogy elolvassa és véleményezze Bödőcs Tibor, a Helikon Kiadó gondozásában megjelent Addig se iszik c. könyvét. Tartsatok velünk, s a turné végén megnyerhetitek a könyv egy példányát. Kalandra fel!

Kiadó: Helikon Kiadó
Műfaj: paródia
Terjedelem: 208 oldal

Fülszöveg:
„Mikor a szerzőt megismertem, még nagyképűen vallotta: „Hárman nem írunk: Szókratész, Jézus és én.” Aztán megtört, és írni kezdett, paródiákat, persze – és megállt a kanál a levesben, de úgy, hogy a fal adta másikat. Úgy vágytunk erre a hangra ebben a karót nyelt, szürke, humordeficites honi literatúrában, mint egy falat kenyérre. Bödőcs írásaiban a páratlan irodalmi műveltség találkozik az igazi humorral Karinthy boncasztalán. Apját kérdezték, mit szól, hogy fia már ír is. „Addig se iszik” – válaszolta a bölcs öreg, és igaza volt: Tibor írás közben sose iszik. (Hmm…) Mert ilyen az irodalom: nevel, tanít, szórakoztat – és amíg írunk vagy olvasunk, addig se iszunk. Tisztelet a kivételnek. Fogadják tehát szeretettel az irodalmi paródia Lemmyjét, a magyar humor Billy, a Kölyökjét, a búcsúszentlászlói Rabelais-t. „Tessék mosolyogni!” Cserna-Szabó András
 
  



Nyereményjáték


Kalandos játékra hívunk Titeket. A könyvben számos népszerű írót megidéz és parodizál a szerző. Nyereményjátékunkban minden állomáson borítórészletet találtok egy-egy olyan író könyvéről, aki feltűnik Bödőcs Tibor könyvében. A feladat, hogy a borítórészlet alapján felismerjétek a könyvet, s a szerző nevét írjátok be a Rafflecopter megfelelő sorába.

Figyelem! A beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Kérjük, hogy levelünkre 72 órán belül válaszoljatok, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk! A kiadó csak magyarországi címre postáz.

a Rafflecopter giveaway 

A turné állomásai

10.17. - Szembetűnő
10.20. - Deszy könyvajánlója

0 Reviews:

Post Your Review